За Виж!
"Виж!" е независимо печатно списание за култура.


За осем години изданието се превърна в разпознаваема платформа, в която всички заедно търсим, споделяме и откриваме света на изкуството и културата. Мрежа, която свързва творческата общност и нейната публика.

Всеки брой на печатното издание е тематичен, излиза веднъж в месеца и се разпространява безплатно в София, Пловдив и Бургас, а през летните месеци и на територията на Южното Черноморие. Виртуалното издание и пълния му архив можете да откриете на issuu.com/vijsofia.bg

През пролетта на 2020 г., по време на извънредното положение и наложената изолация, списанието издаде първата си печатна книга "Когато навън беше навътре. Дневници на изолацията" съвместно с издателство "Жанет 45". Заедно с изложба "Виж! Изолацията" в столичната галерия Credo Bonum (с куратори Весела Ножарова и Гергана Минкова) проектът беше отличен в годишните награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата. Същата година книгата беше представена в рамките на Софийски международен литературен фестивал и получи две номинации за годишните литературни награди „Златен лъв” на Асоциация „Българска книга” - за издателски проект с най-голяма обществена значимост и за най-добра книга.

За нас Виж! е не само работа, но и глътка свобода и вдъхновение, на което посвещаваме времето си с удоволствие и много любов. Иска ни се да е същото и за нашите читатели.