Artist Corner Към рубрика

ДЕБЮТ-20 на Давит Карапетян

Цената на палмовото масло, Изкупувана суровина за производство на вредни сладки, козметични изделия и други "продукти", които пълнят супермаркетите по света и у нас, Photoshop, настолен таблет


Експерименти с традиционни техники и нови дигитални инструменти - опит за разговор между двата свята се опитва да направи Давит Карапетян в своята първа самостоятелна изложба ДЕБЮТ-20. Твробите от нея са представени онлайн и могат да бъдат разгледани в сайта www.davoarts.com

Mорска невинност, Photoshop, настолен таблет, фотоапарат

Екологичен хаос, Photoshop, настолен таблет

Ако кликнете в нея, ще откриете следите както моливи, пастели и акрил, така и фотоапарат, компютър, графичен и мобилен таблет, скенер и софтуер. Между традиционните и модерните форми е трудно да се начертае ясна граница. По-скоро едното помага на другото, а резултатът е нещо съвсем различно от неговите съставни части. 


Монро, 
Photoshop, настолен таблет

“В началото на това лято се сдобих с мобилен таблет и писалка. С него започнах да рисувам природни пейзажи навън. Това беше напълно ново преживяване - нещо като дигитален импресионизъм. Съзерцавайки с часове играта между дърветата и светлината, започнах да откривам най-различни цветови нюанси, които не съм сигурен дали бих видял чрез механизма на фотоапарата. В по-късен етап си спомних за Ван Гог, Гоген, Матис, Хокни и започнах опити за по-експресивни комбинации от цветове”, разказва Карапетян.

От високо, 
Photoshop, настолен таблет

Авторът допълва още, че от целия творчески процес извлича следния извод: “не е важно със каква техника и инструменти е нарисувана дадена творба, най-същественото е дали съм успял искрено да изразя дадено чувство или преживяване от живота, който живея”.

Плуване под луната, Сух пастел


За да разберете дали е успял, надникнете в сайта на неговата изложба.


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н