Artist Corner Към рубрика

Геометрията на Георги СтояновЦветове, форми, текстури. Разхвърляни в пространството или пък строго подредени. Това изпълва триизмерния много изчистен, но и ярък свят, който 3D дизайнерът и илюстратор Георги Стоянов създава. През годините участва в проекти за марки като Nike, IBM, Huawei и Netflix. Има и включвания в няколко изложби, сред които една в A+D Museum в Лос Анджелис и в “Гьоте институт” в Солун и София. Ако потънете в Instagram или Behance профила му, ще се изгубите сред странно реалистично нереална атмосфера от форми и цветове, които някак предизвикват желанието да бъдат докоснати. 
 
КАКВИ ТЕ ЗАПАЛИ ПО ИЛЮСТРАЦИЯТА И 3D МОДЕЛИРАНЕТО И КАК ГИ ПРЕВЪРНА В ТВОЯ ПРОФЕСИЯ?
3D графиката винаги е била интересна за мен. Гледах различни изображения и им се възхищавах. Докато в един момент реших, че е време да спра да гледам и да започна да работя върху това. Смятах целият процес за сложен, но впоследствие разбрах, че всичко е въпрос на време и на постоянство. 
 
КАКВО ТЕ ПРИВЛИЧА НАЙ-МНОГО В РАБОТАТА С ТРИИЗМЕРНИ ОБРАЗИ И КАКВО ДОПЪЛНИТЕЛНО ДАВАТ ТЕ?
Триизмерното изображение дава свободата да мислиш различно. Създаването на реалистичен или абстрактен свят, който може да разгледаш от различна гледна точка. Обект или форма по твое желание и виждане. Харесвам тази свобода. 

 


КАКВИ ПРОЕКТИ ПРЕДПОЧИТАШ?
Всеки един проект е интересен. Харесва ми да работя с повече цветове и форми. Забелязал съм че, правилното задание и насоките по време на работа са много важни за крайния резултат. 
 
TВОРЧЕСКИТЕ ЗАДАЧИ, КОИТО СА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ТЕБ?
Задачите, свързани с анимирани клипове и форми, винаги са предизвикателство за мен. Нужно е повече търпение.  

 


КОИ АВТОРИ И ТЕЧЕНИЯ ТЕ ЗАРЕЖДАТ С ИДЕИ И СЛЕДИШ С ИНТЕРЕС?
Мисля че платформи, като Behance и Instagram са чудесни за вдъхновение. Сред авторите, които следя, са David Mcleod, Pawel Nolbert, Alex Trochut и други. 
 
ФОРМАТА ЗА ТЕБ Е…
Привличаща вниманието ти. Интересна за гледане. Не е нужно да има определена цел. 

 
ИМА ЛИ НЕЩО, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ “ОБЛЕЧЕНО” В НЕЯ? 
Дори и да не може, във въображението всичко е възможно. 
 
АКО ТРЯБВАШЕ ДА ЗАМЕНИШ БАУХАУС С ЕДНА ДУМА, КОЯ ЩЕШЕ ДА Е ТЯ? 
Идея. 
 
 
 
 
 
 
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н