Artist Corner Към рубрика

MARINA MUUN

 

Marina Muun е от Варна, но я откриваме в Лондон, където е вече три години от общо седем в Англия. Завършва “Илюстрация” в Arts University Bournemouth, а след това прави магистратура в същата специалност в Camberwell College of arts в Лондон. Сега работи като илюстратор на свободна практика, което е сбъднатата й детска мечта.

 

По какво работиш в момента?

Както обикновено в момента работя по няколко неща едновременно: илюстрации за статия в едно френско списание, мотив за един английски бранд, както и по личния си проект - една художествена книжка за деца и за възрастни по истинска история. Подготвям се за няколко DIY панаира, в които ще участвам с приятели идните месеци. Общо взето си уплътнявам времето!

 

А остава ли ти време за лични проекти?

Зависи от момента, обикновено да. Но за съжаление, когато ми е по-натоварено, те минават на заден план, но не за дълго!

 

Кои са любимите теми, които изследваш чрез илюстрациите си?

Когато работя по проекти за списания, обикновено ми дават текста на статията и аз трябва да създам нещо въз основа на него, така че нямам изцяло контрол. Но винаги се опитвам да вкарам нещо от себе си, получава се по-добре и всички са доволни. В личните си проекти обичам да рисувам всякакви неща, зависи какво ми е грабнало вниманието в този момент. Те са доста по-странни от илюстрациите ми за списания, дори малко абстрактни или сюрреалистични, обичам да експериментирам.

 

 

Какво ти носи най-голяма наслада в работата ти?

Много от нещата, които правя, съществуват само в дигиталната среда и затова обичам в свободното си време да създавам принтове, най-често на ризограф или ситопечат. Хубаво е да можеш да държиш в ръцете си нещо, което си създал. Обичам и да участвам в панаири, фестивали и пазари, защото се запознавам лице в лице с хората, които харесват и си купуват нещата ми. Този личен контакт е много важен за мен.

 

 

 

Кои са най-силните ти влияния?

Прекалено са много, за да ги изброявам, човек цял живот трупа впечатления и се учи от другите. Наскоро посетих изложба на дизайнерите Чарлз и Рей Иймс в “Barbican” и бях впечатлена от философията им за живота. Tе са едни от моите идоли. Наскоро имаше изложба и на скулптора Александър Калдер в “Tate Modern”, също един от моите любимци. Харесва ми колко простички, непретенциозни и игриви са творбите му, но толкова елегантни и добре балансирани.

 

Oткрийте Марина на:

marinamuun.com

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н