Artist Corner Към рубрика

Миро-Творци: Мария Кинович

Илюстрации: Мария Кинович @marikinoo

Мария Кинович е украинска илюстраторка, която доскоро живее и работи на свободна практика в Киев. Във времето преди войната описва себе си като човек, който обича да се забавлява с кучето си, да готви (но не всеки ден), да практикува йога, да се грижи за сукулентите си на терасата и да се наслаждава на картините на старите майстори, а едно от желанията ѝ е да отделя по-малко време на социалните медии и повече на аналоговите графики.


Автор: Мария Кинович @marikinoo

През март я откриваме извън Киев. След началото на военните действия тя напуска дома си в столицата и се мести в западната част на Украйна.

Автор: Мария Кинович @marikinoo

“В момента усещам, че нещо вътре в мен е счупено. През цялото време съм много ядосана. Този гняв ми дава сила да се събуждам всяка сутрин, но същевременно изгаря и много други неща по пътя си.
 

Автор: Мария Кинович @marikinoo

Никога няма да забравя това ужасяващо чувство, докато слушам сирените за въздушна заплаха и очакването да чуя падането на бомба. И това да се страхуваш да заспиш, защото нещо може да се случи. Няма да забравя също огромната подкрепа, която получих от хора от цял свят. При никакви обстоятелства няма никога да забравя обаче какво руснаците сториха на страната и сънародниците ми.


Автор: Мария Кинович @marikinoo

След като напуснах дома си, прекарах в колата два дни в път и въпреки цялото напрежение и страх, успях да се насладя на красотата на Украйна. Да си тук, да усещаш тази земя, да виждаш колко смели са хората това ми дава надежда. Искам да оцелея след всичко това и да изградя наново всеки сантиметър от моята Украйна.“


Още нейните актуални работи има на @marikinoo

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н