„МОМА” има кръшна снага от лимец и родопска вода, както и душа на българка жътварка – добра, с работлива глава и ръце, голямо и открито сърце. От една година марката с това звучно българско име освежава небцето на любителите на пейл лагерa и е сбъдната мечта на основателите и технолозите на пивоварна Hills Brewery. Първата бира от серията носи името „МОМА Жътварка” и е съставена по рецепта на българския екип, чиято идея е да създаде нефилтрирано и непастьоризирано крафт пиво със суровини, култивирани в България от производители с най-високото възможно качество. Сред тях попадат три вида ароматни и горчиви хмелове от Велинград, а друг важен детайл е добавеният лимец, който я прави по-богата на протеини, антиоксиданти, ненаситени мазнини, минерали, фибри, сума ти витамини и какви ли още не полезни съставки.

Като всички бири на пивоварната, и „МОМА“ е жива. Произвежда се в малки варки и зрее 40 дни в превъзходни съдове, след което поема към избрани места, където се появява в снагата на красива бутилка, илюстрирана от Калоян Тошев. На хорото се хваща най-вече с ароматни, пресни сирена, хлебни изделия, печено месо и зеленчуци. За близки утоляващи жаждата срещи с „МОМА” потърсете я в по-добрите хладилници из София, Пловдив, Асеновград, Стара Загора и по Южното Черноморие.
Виж повече на WWW.MOMA.BEER и @MOMAJIVOPIVO.