Емил Христов

Пътешественик, поет и журналист. Завършил е журналистика с профил печатни медии. Работил е като редактор в българското издание на Harper's Bazaar и като журналист на свободна практика. “Аквариум” е първата му книга, публикувана от издателство “Макрос”, след като ръкописът печели първа награда на конкурса “Веселин Ханчев” през 2007 г. Има награди от десетки конкурси за поезия и проза. Публикувал е в "Литературен вестник", "Литературен форум", "Сега", "Кръг" и др. Носител е на стипендията за пресжурналистика "Стефан Танев". Сред основателите на арт-група "Устата".

Храната на фокус

Илиан Илиев снима и стилизира храната като емоция

Майстор сомелиер

Сомелиерът Благой Кузмански пътува, дегустира вино и храна и намира правилните думи да ни разкаже за тях

Близки срещи с далечното: Емил Христов

Един от най-пълнокръвните начини да разберем повече за чуждите култури винаги е бил през преживелиците на пътешествениците. Затова събрахме на едно място няколко души, които са пътували или живели в Далечния изток, за да си отговорим на въпроса какво можем да очакваме от него

Шестото издание на фестивала-лаборатория за експериментално изкуство 180°води в София музиканти, танцьори, мимове и други артистични елементи

Без гид: Емил Христов

Те са известни с други свои занимания, но това не ги прави по-малки професионалисти, когато стане дума за приключения в далечни страни.

ПЕТ НЕМСКИ АРТИСТИ СЕ НАМЕСВАТ В СОФИЯ

Интердисциплинарният експеримент „Мултиполис – Образите на града” продължава с Програма гостуващи артисти.

Наошима - остров за изкуство и медитация

Ако попадна някога на самотен остров, надявам се да е поне малко като Наошима. Защото и Наошима е от онези места, които е най-добре да преживееш в относителна самота, за да можеш наистина да разбереш и оцениш.