Dolma Bar е в малкото крайбрежно курортно градче Маргейт, а менюто му се основава на балканското наследство, приветстващо света, свързаност с природата, избягване на разхищенията и следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята
В семейната ферма на Chilli Hills в село Долни Лозен, освен семена, саксии и продукция, посетителите на лютия рай могат да се наслаждават на природа, музей на лютото, детски кът, люти надяждания, както и всякакви тематични музикални и кулинарни събития
“Силивряк“ се спотайва в красиво реставрирана старинна къща в сърцето на Родопите и посреща гости в прегръдките на чиста природа, допълнена от изящно меню, подбрани вина и искрено гостоприемство
С дебютната си книга Рори Милър завършва тригодишен етап от историята на проекта си “На око”, с който събира рецепти и истории от българските села
Баницата е малката история, в която се отразява голямата ни история. Ежедневното, от което сме направени, но което не познаваме
Печатни издания от миналото и настоящето, които променят погледа към храната
Известният колекционер Матю Никол за книгата си с разсекретени фотографии на храна от американската армия, колекционирането на изображения от стари готварски книги и маслото като “затвор за вкуса”