27резултата
Нови хоризонти на масата с Александър Цеков

Как Александър Цеков съчетава в себе си няколко лица на кулинарията и изкуството на гостоприемството, като го преплита с творческите си търсения

Eaten: журналистика на бавен огън

Основателката и главна редакторка на Eaten за предизвикателствата да издаваш списание, посветено изцяло на храната

Зимнината и изкуството да оцеляваш

Зимнината като женски свят на грижа и познание за храната. Свят на поезията, предавана от поколения на поколения, записвана в прашни тетрадки и вехти жълтеникави листчета, струпани в чекмеджето на дървената маса.

Нарисувай ми бисквитка

Японската художничка Юрика Такааши живее отскоро в България, но именно тук за първи път участва в изложба със своите ювелирни захарни бисквитки

Война, мир и кухня: фотографията на Евгения Максимова

Десет години от издаването на фотокнигата Kitchen Stories From the Balkans на Евгения Максимова, в която кухненските пространства са разгледани като ключов елемент и свидетелство за регионалната история

Ядливи дневници: Севда Семер

Севда Семер за срещата със себе си и храната като проводник на спокойствие

Ядливи дневници: Правдолюб Иванов

Правдолюб Иванов за глада поради наличието или липсата на храна

Андреа Попйорданова за връзката между прочутите добруджански домати и чушки с междублоковите градини на “Младост” и семейните рецепти за ликьор от летни плодове, сладко от настъргани дюли и петмез от диня

Ядливи дневници: Роузи Ейсор

Роузи Ейсор за времевите и емоционални влияния в храненето