В своя визуален и антропологията проект "Честно казано, искам да се храня само с мъгла, като отшелник“, белгийската фотографка Катрин Лонгли изследва темата за хранителните разстройства в японското общество
Как Александър Цеков съчетава в себе си няколко лица на кулинарията и изкуството на гостоприемството, като го преплита с творческите си търсения
Основателката и главна редакторка на Eaten за предизвикателствата да издаваш списание, посветено изцяло на храната
В памет на Захари Захариев
Японската художничка Юрика Такааши живее отскоро в България, но именно тук за първи път участва в изложба със своите ювелирни захарни бисквитки
Десет години от издаването на фотокнигата Kitchen Stories From the Balkans на Евгения Максимова, в която кухненските пространства са разгледани като ключов елемент и свидетелство за регионалната история
Севда Семер за срещата със себе си и храната като проводник на спокойствие
Андреа Попйорданова за връзката между прочутите добруджански домати и чушки с междублоковите градини на “Младост” и семейните рецепти за ликьор от летни плодове, сладко от настъргани дюли и петмез от диня