15резултата
Годината на Рене Йошида

Във финалния брой за 2023 г. събираме впечатленията, мислите, безпокойствата и надеждите на хора, едновременно част от различни сфери и общности, активни в професиите си през годината и внимателни наблюдатели на заобикалящата ни реалност.

Кулинарни трансформации: Александър Таралежков и Dolma Bar

Dolma Bar е в малкото крайбрежно курортно градче Маргейт, а менюто му се основава на балканското наследство, приветстващо света, свързаност с природата, избягване на разхищенията и следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята

Кулинарни трансформации: Александър Кюркиев – Сандо и Chilli Hills

В семейната ферма на Chilli Hills в село Долни Лозен, освен семена, саксии и продукция, посетителите на лютия рай могат да се наслаждават на природа, музей на лютото, детски кът, люти надяждания, както и всякакви тематични музикални и кулинарни събития

“Силивряк“ се спотайва в красиво реставрирана старинна къща в сърцето на Родопите и посреща гости в прегръдките на чиста природа, допълнена от изящно меню, подбрани вина и искрено гостоприемство

Кулинарни трансформации: Ивайло Спасов и DÖNERSTAG

За Ивайло дългият скок от други професионални светове в този на приготвянето на храна тръгва от пребиваването му в мултикултурния Берлин, минава през дома и прехранването на собственото му семейство, но окончателно се преформатира след спечелването на “Мастършеф“

Рори Милър за българското село с щипка емпатия

С дебютната си книга Рори Милър завършва тригодишен етап от историята на проекта си “На око”, с който събира рецепти и истории от българските села

Храната на фокус

Илиан Илиев снима и стилизира храната като емоция

Енигмата на баницата

Баницата е малката история, в която се отразява голямата ни история. Ежедневното, от което сме направени, но което не познаваме

Печатни издания от миналото и настоящето, които променят погледа към храната

Майстор сомелиер

Сомелиерът Благой Кузмански пътува, дегустира вино и храна и намира правилните думи да ни разкаже за тях