За деца Към рубрика

АННА БОДАКОВА

Анна Бодакова учи испански и френски в 164 испанска езикова гимназия "Мигел де Сервантес". Преди три години ни усмихна широко с книгата "Вкусна география" за издателството на родителите ù "Точица". В нея заедно с Дара Варадинова измислят сюжетната линия за двама братовчеди - разбойници, обикалящи из страната с баба си и нейната кола. Наследеният талант в писането наскоро ù донесе награда за разказ от Фондация "Братя Мормареви", а по всичко личи, че вероятно ще ни радва приятно като читатели и занапред.
 
 
КАКВИ СУПЕРСИЛИ ИМАШ И КАКВИ БИ ДОБАВИЛА?
Не съм сигурна дали това да си на средно ниво по всичко се брои като суперсила, но би трябвало (да речем, вместо Супермен да има Добре-Но-Има-Още-Какво-Да-Се-Желае-мен). Иначе това да мога да съм невидима звучи хубаво.
 
СУТРИН ОБИЧАШ НАЙ-МНОГО ДА...?
Не съм от типа хора, които обичат много сутрините и затова цяло лято правя всевъзможни опити да ги избягвам, но когато се будех през уикендите на учебната година, за да ходя на уроци, обичах да си взема кафе в центъра и после да стигна пеша до следващата спирка.
 
КОЙ ТИ Е ЛЮБИМИЯТ МОМЕНТ ОТ ИЗМИНАВАЩОТО ЛЯТО?
Когато пристигнахме в Синеморец, всичко беше прекрасно - мястото, морето, храната и хората. Все пак има още малко останало от лятото, така че няма да бързам да определя момент.
 
 
АКО БЕШЕ ФИЛМОВ ИЛИ ЛИТЕРАТУРЕН ГЕРОЙ, ЩЕШЕ ДА СИ?
Като малка се определях като Хърмаяни Грейнджър, после като Дейзи от "Великият Гетсби", а сега нямам идея, понеже започнах да чета книги и да гледам филми, чиито герои не са такива, с които можеш (или би искал) да се индифитицираш. Но все пак харесвам много Анджела от "Американски прелести", Дериън от "The Crush" и Долорес от "Лолита", независимо, че не съм сигурна дали искам да приличам на тях.
 
КОЕ Е НЕЩОТО, КОЕТО НАЙ-МНОГО ОБИЧАШ И НАЙ-МНОГО ТИ ЗАБРАНЯВАТ?
Тук трябваше да питам мама има ли такова нещо, понеже аз не се сещах, и се оказа, че няма, независимо, че на драго сърце би ми забранила да спя до толкова късно, но с оглед на безопасността си, нямало.
 
АКО БЕШЕ ВЪЗРАСТЕН ЗА ЕДИН ДЕН, КАКВО ЩЕШЕ ДА НАПРАВИШ?
Това да си възрастен не ми звучи много привлекателно (в общи линии, същото като да си ученик, но с отговорности и данъци и с по-кратки ваканции), но предполагам, че бих пътувала.
 
 
НА КАКВО МИРИШЕ ЛЮБОВТА СПОРЕД ТЕБ?
Шоколад.
 
КАКВО НЕОБИКНОВЕНО ЩЕ ПОЛЗВАМЕ ПРЕЗ 2050-ТА ГОДИНА?
Ако трябва да съм честна, не ми е толкова интересно какви устройства ще имаме, понеже независимо от всички технологии, които имаме днес, пак има расизъм и хомофобия, пак има хора, които са подтискани от другите, просто заради това, че са себе си. Така че с риск да прозвуча клиширано, надявам се до тогава да сме започнали да използваме умовете си по-добре.
 
снимки: Яна Лозева
 
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н