За деца Към рубрика

ДЕЦАТА ОТИВАТ НА КИНО

За мъниците всяко “Отиваме на кино!” е добра новина. Това значи поне час - два екранно време, пълно с готини, забавни и завладяващи герои, които обикновено са и анимационни. Има малка уловка - изборът от заглавия за деца, които да не са продукт на големи филмови компании, е ограничен. Те съответно си вървят с голяма доза рекламни продукти, за които ще трябва да се бръкнете в джоба стабилно. Та ето какви са опциите за гледане в близкия месец - два:

“Зоотрополис”
Едно особено силно очаквано заглавие сред децата е “Зоотрополис”, който излиза по кината у нас на 4 март. Той разказва за модерен град, където без значение дали си слон или мишле, можеш да постигнеш всичко. Когато Джуди Хопс се появява в полицейското управление разбира, че заешката ѝ природа няма да ѝ помогне да се справи с големите тежкари в отдела. После става и комбина с измамника-лисан Ник Уайлд, който неправомерно е обвинен в престъпление. Естествените врагове в природата се превръщат в приятели, а смехът с образи като ленивците - представители на бюрократичната бавност е гарантиран не само за малки, но и големи. 

“Книга за джунглата”
От 15 април в салоните ще ни очаква нов и много по-ефектен поглед над класиката “Книга за джунглата” по книгата на Ръдиард Киплинг. Екранизацията е дело на режисьора Джон Фавро, а сред дубльорите са големи имена като Скарлет Йохансон, която ще съска в ролята на питона Ка, Идрис Елба в образа на тигъра Шир Хан, Бен Кингсли като черната пантера Багира, Бил Мъри в ролята на мечока Балу, Кристофър Уокън като орангутана Крал Луи и Лупита Нионг’о, която ще е майката-вълчица Ракша. 

„Момчето и света” 
Чисто новата детска програма на “София Филм Фест за деца” дава опция да се дръпнете от детските блокбъстъри и то с великолепни анимационни заглавия, дублирани на български език. С номинация за „Оскар” и с още 11 награди в актива си „Момчето и света” e необикновена анимация на бразилския режисьор Али Абреу, създадена чрез разнообразни художествени техники, която може да гледате на 12 и 19 март в “Люмиер”, както и на 27 март в Дом на киното. С обедни прожекции в Дом на киното на 26 и 27 март ще бъде представен и “Малкият рицар Тренк” на режисьора Антъни Пауър, който пренася зрителите в приказна страна от Средновековието, където Дукът обявява турнир, за да открие най-добрия рицар, който ще пребори лош дракон. 

„Дългият път на Север”
Историята от „Дългият път на Север”, която се развива в Русия в края на XIX в. и разказва за малката наследничка на аристократи на име Саша, която носи приключенския дух на дядо си Олукин – прочут учен и арктически изследовател, изчезнал при последната си експедиция на Северния полюс. Нея ще може да гледате в многобройни прожекции из повечето от домовете на “София Филм Фест” тази година. Само разгледайте програмата или сайта им за ориентир. 

“Фантастичният мистър Фокс”
Ако пък нищо не ви допадне, винаги може да потърсите някое добро DVD на превърналия се в чудна детска класика за деца и родители “Фантастичният мистър Фокс” на режисьора Уес Андерсън по романа на Роалд Дал. 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н