За деца Към рубрика

СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА СОФИЯ

Аз, инженерът

 


За трета поредна година „Аз, инженерът“ ще създаде истинско преживяване за любителите на инженерството, джаджите и технологиите. Събитието комбинира елементи на изложение, кариерен форум, лекторска част, състезания и участие в работилници и дискусии. Участието е напълно безплатно, нужна е само регистрация на iengineer.bg

Интер Експо Център, 11 март, 9:30 ч.

 


Концерт на възглавници - “Мотив: Мутлу”Концецртът е посветен на професионалната цигуларка Грета Мутлу и ще започне с Шубертовата соната в ла мажор, по-известна като “Grand Duo”. Гостите ще чуят и композицията на Джон Адамс “Road Movies”, а финалът е запазен за французина Габриел Форе. 
НДК, Зала 7, 19:30 ч. Билети: 5 - 50 лв.Digital KIdZ

 


Инициативата подпомага родителите и учителите на съвременните деца да развият тяхното критично мислене и грамотност в боравенето с цифровите технологии и медии, за да играят активна роля в едно приобщаващо общество. Събитието включва паралелни програми на конференция, творчески работилници за деца на възраст 4-10 години и изложение.
НДК, Зала 6, 19 март, 9 - 17 ч., Билети: 10 - 35 лв.


Приказка за виола и контрабас с Ивайло ЗахариевВ концерта “Приказки за виола и контрабас” от поредицата “Фортисимо Фамилия” котакракът от приказката “Котаракът в чизми” се среща със семейството на Барбароните. Две от тях свирят - едната на виола, другата на контрабас. В ролята на най-забавния котарак е актьорът от сериала “Под прикритие” - Ивайло Захариев, а солистки са Милена Златарова на виола и Илина Жабленска на бас. Татко Барба е диригентът на приказката Павел Златаров.
Зала “България”, 12 март, 11 и 12:30 ч. / 13 март, 11 ч. Билети: 7 лв.

Ателиета “Био игри”

 


Разнообразни ателиета, в които се съчетава наука, история и игра с творчество. Сред темите през март са “Исторически приключения в музея”, “Оцеляване по върховете”, “Приключения в рая с животни” и “Изследователи в Индия”. Необходимо е записване на 0889/ 996724 или info@bio-game.org
Национален природонаучен музей, 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 и 27 март, 11 - 12:30 ч., Билети: 15 лв.

 

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н