За деца Към рубрика

ХЕЙ, ДЕТЕ!

Наръчник за мечтатели. Така е известна марката на Галина Личева преди окончателно да се наложи под името “Хей, дете!”. Всичко започва от преустроеното в шивашко ателие килерче на апартамента им, когато тя седяла върху малко шкафче за книги и наблюдавала как майка й шие. Оттам насетне все изкуство й се върти в главата. Учи живопис в художествена гимназия, а после следва фотография в НАТФИЗ. Преди три години напуска работата си в киноцентъра Бояна и сменя визуалните ефекти с изработката на предмети от текстил. Така малко по малко хобито става постоянна работа, а “Хей, дете!” радва малки и големи с разични меки текстилни лисички и мечета, много красиви и полезни моливници, калъфи за книги и нежни подаръци за новородени бебчета.

 

Какво е най-голямото предизвикателство в дизайна за деца?

Самият дизайн. Техническите изисквания са нещо, което лесно се научава и постига, но да откриеш какво се харесва в еднаква степен освен на децата и на техните родители, за мен е най-голямото предизвикателство. А когато в тази формула включиш и собственото си виждане за красота, задачата става още по-интересна! 

 

Какво отличава вашите продукти в техния сегмент?

Прецизната изработка винаги е била на първо място за мен и мисля, че това се е превърнало във визитната ми картичка. Голямото количество ръчна работа, вложена във всяко едно изделие, допринася за това. Много ме радват клиентите, които се връщат многократно при мен, за да изберат подаръци за свои близки или за себе си, тъй като разбирам, че това също е важно за тях. Характерен е и дизайнът на продуктите – всички модели са авторски и не могат да бъдат открити на друго място.

 

Какви материали използвате?

При изработката на продукти за деца е изключително важно качеството на продуктите, за да бъдат те здрави, безопасни и красиви. За да отговоря на тези три изисквания, подбирам текстила много внимателно. Работя с памучни платове, които пристигат от различни места като Англия, Хонконг, Нова Зеландия... Пълнежът на играчите е от материал, който запазва формата си след пране, а освен това е и хипоалергичен.

 

Къде могат да бъдат закупени?

“Хей, дете!” може да бъде намерен на www.facebook.com/HeyDete, както и на по-големите хенд мейд базари.

 

Снимки: HeiDete.rar

Кредит: личен архив, а портретната снимка е на Павел Белчев

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н