За деца Към рубрика

НАШЕСТВИЕТО НА МУМИНИТЕ

 
 
Кой не знае мумините, кой не е чувал за тях. Хипер симпатичните герои на Туве Янсон са се появявали около нас под различни форми и издания. В края на септември обаче едно малко и съвсем прясно българско издателство на име “ПУРКО” смята да ни ги поднесе в техния комикс вариант, което е повод за радост не само сред децата, но и сред порасналите.
  
Първи, следвайки хронологичния ред, ще излязат историите “Муминтрол и разбойниците” и “Мумините и семейният живот” в превод на Анелия Петрунова. Те ще се появят в оригиналния си вид - черно-бели, което максимално ще ни доближи до изразните средства, с които борави и тяхната авторка. Туве е страхотен професионалист - всеки детайл е пипнат, всяка история - изчистена, всеки персонаж - изграден и смислено позициониран. Четенето на българските издания на комиксите ще се допълва и от рубрика, в която читателите ще откриват любопитни биографични моменти от живота на този неповторим творец, боец и съзерцател.
 
 
© Moomin Characters ™

Комиксите на Туве са литературни шедьоври, изпълнени с много комични и динамични истории. Ситуации, с които ние всички се сблъскваме ежедневно и често проявяваме гняв или примирение, ни биват поднесени умело и с хумор. Историите са своеобразен учител, как да приемаме света такъв какъвто е - без омраза или разочарование.
Чарлс Сътон предлага на авторката да започне с тях комикс поредица за големия по това време във Великобритания в. “Evening News”. “Хрумна ми, че от вашето ”Муминско семейство“ може да се направи комикс, който да не е задължително насочен към деца”, пише той.
 
© Moomin Characters ™
 
Що се отнася до “ПУРКО” - то е мъничко и съвсем топло създадено издателство. Тласък за появата му дават комиксите на Туве, а надеждата му е през неговата врата на пазара да прекрачат още много други качествени комикси и графични новели, споделя основателката му Десислава Йорданова-Пурко.
 
Премиера - комикс поредица "Мумините"
КОГА: 19 септември, 19:00ч.
КЪДЕ: Кино "Влайкова
 
 
 
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н