За деца Към рубрика

A FOREST STORY

Герои от горска приказка. Това най-общо представя марката A Forest Story на графичната дизайнерка Виктория Нешева. Тяхното създаване е провокирано от раждането на нейната дъщеря Ирина през 2012 г., а екипът на марката се състои изцяло от членове на семейството. Майка й Валя се грижи за плетивата и шиенето. Съпругът й Ники, когото мнозина познават и като половинката от музикалното дуо 1000names, пък винаги я подкрепя с добри идеи и кураж да следва мечтите си. A Forest Story предлага лимитирана серия от плетени, ръчно изработени играчки, интересни предмети за дома и пощенски картички.

 

Какво е най-голямото предизвикателство в дизайна за деца?

Да произведеш стойностни неща за игра, които да възпитат децата да ценят красивото в чистата форма и цвят. Морето от детски играчки е огромно и понякога е трудно да отсееш критериите за своя избор. Иска ни се децата да виждат в една играчка свой приятел, който да ги научи на нещо добро. Важно е и да й се радват възможно най-дълго, затова използваме ситопечат, семпъл дизайн и трайни и безопасни материали.

 

Какво отличава вашите продукти в техния сегмент?

Нашите играчки са герои с история. Идват от магическия свят на гората, където няма време. Те са приятели и всеки носи свой характер. Вдъхновяваме се от класическите детски филми и илюстрации, забравените игри и чистотата в дизайна.

 

Какви материали използвате?

Нашите продукти се изработват от възможно най-естествени материали. Използваме памучни платове, а ярките цветове постигнаме чрез сито печат, което ги прави устойчиви.

 

Къде могат да бъдат закупени?

Засега сме онлайн на www.aforeststory.bigcartel.com, като доставката за България е безплатна до края на годината. А на Фейсбук страницата (www.facebook.com/AForestStory) ни скоро ще публикуваме информация и за галериите и магазините, където ще има нашите продукти.

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н