За деца Към рубрика

ЧАРЛИ - ВПЕРИЛ ПОГЛЕД В НЕБЕТОКазват, че чудесата не само са навсякъде около нас, но и вътре в нас самите. И ако ние ги раздаваме щедро, то те ни се връщат стократно.

Диана Чифличка-Лалова е от точно този тип хора – създават магия и са готови да я споделят. По призвание и образование тя е художник-дизайнер. Горда възпитаничка на НАТФИЗ със специалност "Сценичен и екранен дизайн". Била е плакатист, илюстратор, графичен дизайнер, сценограф… Била е и в кино сферата, но признава, че първата ѝ книга, „Чарли – късметлийса нощ“, е най-сладкото и емоционално произведение в творчеството ѝ.

Може би защото е нейната лична семейна история. Може би защото ѝ е скъпа като дете. Може би защото е истинска.

Както и при всички добри истории, вдъхновението зад детската книжка идва от реално същестуващи герои, толкова приказни и стоплящи душата, че просто няма как да не разкажеш за тях.Всичко започва със сън –  едно обично кученце, вперило поглед в небе, изпълнено с прозорци вместо звезди. Това кученце е Чарли.  12 години той споделя със семейството на Диана – години на взаимно приятелство и много обич. Обич, която покълва и разцъфва дори в сърцето на прабабата на Диана, за която всички знаят, че не харесва кучета и котки. Чарли обаче е изключение.
В реалността той и Баба поемат вечният път към звездите един след друг, с една година разлика. В чудната книжка обаче те са в една и съща вселена. И не са сами. Чарли чака две слънчеви момиченца  (ние ще Ви кажем, че това са всъщност самата Диана и сестра й, но Вие не казвайте на никого) да достигнат до него по изпъстрените с много светове, цветове, малко танцуващи букви и редица поп – ъп елементи страници. В приключението верни помощници на сестрите са необичайни, но безкрайно интересни герои, сред които една звезда, един кашон и един пасаж рибки. И Баба, разбира се.Тази малка книжка е тук, за да ни напомни редица големи истини.

Че всичко е възможно, стига да вярваш в него.

Че нищо хубаво не изчезва завинаги.

Че любовта е единствената сила, която преминава през времето и пространството, за да бъде с нас постоянно.
И да остане. За да я има.

charly-book.comКалендар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н