За деца Към рубрика

#деца с #филтър


снимка: @burtsbrisplease

Жалко е, че трудно се намират профили в Инстаграм, зад които да стоят малки деца. Би била любопитна гледна точка. Вероятно се дължи на родителски контрол над употребата на мобилни устройства (дано сме прави). За сметка на това има достатъчно старателни майки на сладки пухкави бебенца и подрастващи, които измежду домакинстването или пък именно благодарение на него успяват да поддържат фокусирани върху децата си профили в мрежата.

Внимание! Не всеки би ги понесъл добре. Трябва да спадате към една от следните групи - прясна майка, майка от известно, но не прекалено дълго време, тепърва ще бъдете такава или просто от малка си мечтаете за тези дни. Има една специална категория авторки в Инстаграм, които са за вас. Тяхното ежедневие е окъпано в сладка бебешка пудра. Онази уж тежка, понякога дори задушаваща рутина, свързана с отглеждането, образоването, изхранването, поддържането на хигиена и собствените здрави нерви, е представена като някаква красива приказна игра. Децата са винаги спящи или усмихнати, игриви и щастливи и никога ревящи, блъскащи по пода жертви на тантрума, които искат да изкопчат от вас и последната доза търпение, която си пазите за благоприличие.

Така например американката @burtsbrisplease с помощта на някакъв чудодеен филтър и други тайни умения превръща дори прането си в гледка, носеща наслада. Като оставим настрана рекламния момент, който явно ú носи дивиденти, всеки неин кадър с двете ú малки момчета е като изрезка от скандинавско списание за интериор. Изглежда искрено щастлива и успява с някаква свежа самоирония да преодолява трудностите. Човек би решил, че неща като мръсни пелени, петна от повръщано, хормонален дисбаланс или недоспиване са някакви измислици, които съществуват само в историите на майките от “Майко Мила!”.


снимка: @xomrsmeasom

Същото важи и за много други добри примери в същата категория като Mr Measom (@xomrsmeasom), която умее (уж сама) с двете си деца да си прави селфита без селфи стик, докато играят щастливи на килима или дивана в изрядния си хол или кухня с трапезария. Винаги в компанията на интересни продукти, аксеосари за дома или пък красиви дрешки за децата, които “между другото” споменава като марки в поста си.

Шотландката Claire (@thislittlehouse_) също е като извадена от списание, зад което сякаш стои 50-членен екип по поддръжка, обзавеждане и връзки с обществеността, но… се налага да мислим, че всъщност са само тя и съпругът й. Бразилката Talita Conrad (@talitaconrad) има също жесток фотографски поглед към детайла и сякаш живее в рамка за снимки. Покрай работата си като фотограф Stefanie Archer (@stefaniearcherphotography) успява да документира и живота на семейството си и приятели на фона на Амстердам толкова красиво, че дори студената им зима изглежда някак уютна и топла.

Примерите могат да не спират. Ако залеете потока си в Инстаграм с техните кадри, се обричате на гледки, изпълнени с изпипани, идеалистични усмивки, безмерно щастие и качествени продукти от органични, био, естествени материи и материали. И колкото и подло да скриват онази другата - грозна, ревлива и изцапана част от живота на майка, съпруга и домакиня, все ще докоснат нещо у вас - или желанието да ги достигнете, или тотално да ги намразите заради това, че са толкова перфектни.


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н