За деца Към рубрика

МОРСКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ С ЧИСЛАКакво е детството? Вероятно всеки може да даде десетки различни описания, събрали в себе си спомени и преживявания. Освен безгрижието на дните, със сигурност в нас се прокрадват и още една, две думички – игри и приключения. И какво са те, ако не и неща, които търсим и до ден днешен?

Казват, че който търси намира. От издателство „Пурко“ са намерили начин да съчетаят игрите, веселието и новите знания по един прекрасен, привидно безгрижен начин – в настолна игра. „Пиратска схватка“ разкрива пред малчуаганите един изцяло нов свят. И нека фактът, че играта може да се побере в джобче, не заблуждава никого. Пътешествия и препятствия населяват чудните селения на „Пиратска схватка“.

Играта отвежда децата в на остров в окена, където има скрито съкровище. Както подобава на всяко себеуважаващо се съкровище, достойно за търсене, то е скрито в дълбока пещера, зазидана с дебела врата. Група пирати тръгват по следите му, търсейки ключа за вратата. Той обаче е зорко пазен от голямо чудовище. И това дори не е всичко! Съкровището не може да бъде намерено без помощта на светещите духчета. А склонни ли са те да помогнат? Има само един начин да разберете.Чудният свят, създаден от Десислава Йорданова, която е художник на играта, не просто увлича, но и обучава. Приключенствайки, децата се учат да събират и изваждат, да сравняват числа, а и да прилагат различни стратегии, докато обмислят своите ходове. Играта е консултирана с детски психолог и логопед, за да бъде максимално достъпна и полезна. В комплекта има три игри, фокусирани върху развиването на различни умения, както за различни възрастови групи – за най-малките, които едва сега се сблъскват с числата, така и за по-големите, които упражняват вече натрупаните знания.

Възрастните също могат да се включат – още един начин да запазим чудната искра на детството жива в себе си. 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н