За деца Към рубрика

SURVIVAL KIDS

Къмпингуването не е само за възрастни. Колкото по-млади, толкова по-забавно, а за децата си е мега приключение. Така че, ако все още вашите се опъват на идеята да спят на палатка или въобще под открито небе, може би ще успеете да ги спечелите за каузата с организирано групово къмпингуване с деца, както и с помощта на няколко ефектни подаръци за оцеляване в дивото. Зависи и от възрастта, но тук говорим за по-пораснали деца. Та ето какво е полезно и хем ще върши работа, хем ще поддържа интереса буден:


Готино фенерче. Има страхотни варианти, които не разчитат на батерии, а на динамо, или пък са със соларни батерии. Може и челник - важното е да свети добре в тъмното, за да няма ненужни наранявания.

 

 

Рибарскa въдица. Не че е излишно да научите децата си да ловят риба с конец за зъби и примитивна рибарска кукичка, но защо да не направите нещата още по-забавни и впечатляващи. Освен това има и доста добри мини въдици, които биха свършили работа дори и на вас, ако сте близо до някой от полюсите.

 

 

Прашка за стрелба. Може да ви се струва опасно и остаряло и не знам си още какво, но кое дете, особено момче, не помни първата си прашка и белите, които е правило с нея. Сред природата ще има доста мегдан за стрелба без особено сериозни последствия.

 

 

Бинокъл. Ако искате наследникът ви да има наистина добра видимост в случай на изгубване или опасност, не е добре да разчита на бинокъл - играчка. Иначе това пособие е и идеален начин да му измислите занимание за поне няколко часа в търсене на скрито съкровище или наблюдение на птици.

 

 

Бележник и химикал. Не се учудвайте, че писането може да се стори забавно за децата по време на почивка сред природата. Зависи дали то ще им бъде поднесено по интересен начин. Могат да поддържат дневник или пък да рисуват и описват видените растения, птици, животни, да правят карта на района и какво ли още не.

 

Компас. Чудехте се кога ще стигнем до него нали? Тривиално, но наистина полезно сечиво, особено ако научите децата да боравят с него. Варианти за компаси има много, а освен това може да им задавате да търсят по карта определени неща с него и отново да имате време за отдих.

 

 

Свирка. Въпреки представата, че ще ви надуят главата, не е лошо да разполагат с наистина шумна свирка в случай, че тръгнат на поход и недай си Боже се изгубят, така че помислете пак.

Уоки-токи. Не е никак излишно за координация при поход или пък просто, за да ги изпратите на разузнаване в близкия периметър без да е необходимо да ги придружавате. Освен това със сигурност ще ги използват за игра с други деца и то продължително време.

 

 

Книга за природата. Енциклопедия или специфична книга за местността, където отиват, може да им свърши доста добра работа, а освен това ще поддържа и нивото на четене по време на почивката.

 

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н