Посоки Към рубрика

В БАРСЕЛОНА ПРЕЗ ЮНИ

 
В първия откровено летен месец тази година пътуваме към Барселона, където наш гид в културния живот е Десислава Станева. След следване и три години работа като интериорен дизайнер в България рязко я стяга шапката и багажа и с малко испански думи в джоба заминава да си пробва късмета в Испания. Там открива нещата, които наистина обича да прави. Следва, продава сокове, рисува, работи в бар, прави дрехи и осъществява идеите, които ѝ хрумват. Шест години по-късно е един от основателите на онлайн списанието за изкуство и музика bizzarre.co.uk, организира мероприятия за изкуство, инсталации за фестивали и работи с артисти в по-голямата част от времето си. Има и котка на име Мишка, а ето къде ни насочи да отидем този месец:
 
 
GÉNESIS CAPÍTULO IV - PLANTAS BY ZOSEN
Началото разказва, че Господ създал света за седем дни. Вдъхновен от тази идея, арт проектът Genesis кани през 2016 г. седем улични артисти да интерпретират всяка една от тези глави на “Сътворението” и на 15 юни е ред на глава IV - Растенията. Нея ще можем да видим през погледа на Zosen, като по стените на Metric Market ще се появят две нови творби.
15 юни, 20 ч. Metric Market, Avenida Diagonal, 505, 08029
 
 
SÓNAR 2016
Кой не знае Sonar, кой не е чувал за него. 23-ото издание на един от най-големите фестивали за електронна музика на Испания и не само отново ще превърне града в сцена на много добър звук, музика, творчество и технологии. Програмата на 16, 17 и 18 юни е пълна с невероятни и супер актуални изпълнители като Four Tet, James Blake, Jamie Woon, Jean-Michele Jarre, Kenny Dope, Booka Shade, Flume, Kode9, John Talabot, Skepta и Laurent Garnier.
16-18 юни, всичко за локации и билети на sonar.es
 
 
 
OFF METRIC 2016
По време на Sónar в Барселона пристигат много изпълнители, които организират допълнителни партита заради големия поток от хора, които идват само заради това, а тази серия от мероприятия в рамките на четири дни определено не е за изпускане. 
15 - 16 юни, Metric Market, Avenida Diagonal, 505, 08029 Barcelona
 
 
EAT STREET AT DISTRICTE CULTURAL DE L'H
Eat Street е фестивал за “улична храна” в комбинация с музика. Напомня много на Берлин и можеш да прекараш на него цял ден без да си дадеш сметка как е отлетяло времето. Входът е свободен, а максималната цена на ястие е 5 евро. Има и ледено студени бири, музика на живо, диджеи и парти изненади през по-късните часове.
4-5 юни, Carrer de Rosalía Castro, 11, 08901 l'Hospitalet de Llobregat
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н