Посоки Към рубрика

В ГАБРОВО ПРЕЗ МАРТ

“Отбивки” е рубриката, в която някой местен ни упътва какво да не подминем този месец в даден град. През март се обърнахме към Ива Съйкова - доброволец, лице за контакт, културен мениджър и координатор на проекти, която открихме най-вече покрай работата й в галерия “Орловска 10”.

Изложба експеримент SHUFFLE!В изложбата са събрани проекти на млади студенти, отдадени на калиграфията. Shuffle е експеримент, в който се съпоставят калиграфски букви и печатни техники. Буквите са изписани на ръка, като са използвани различни шрифтове и инструменти, а печатните техники са ситопечат, цианотипия и letterpress. Композициите пък са направени на принципа на разместване на букви, объркване на печатни техники и размесване на тушове. Сред авторите са Мирослав Живков, Галин Ганчев, Костадин Кокаланов, Жаклина Жекова и Карина Талпова. 

Галерия “Орловска10”, 26 февруари - 24 март

Клуб „Вторник кино” през мартКлуб “Вторник кино” е образователна инициатива, в която прожекциите вървят с лекции на Цветомир Цанков. През март темите са “Английското кино през 30-те години” с общ обзор на Алфред Хичкок и неговия английски цикъл, а филмът е ”39-те стъпала”. На 8 март темата е “Киното в САЩ по време на Втората световна война” с прожекция на “Казабланка”. След това на 15 март с филма “Гражданинът Кейн” публиката ще разбере повече за Орсън Уелс и за модерния звуков филм. С “Двойната осигуровка” на 22 март ще бъде представена темата за филм ноар през 40-те години, а на 29 март се връщаме обратно към Алфред Хичкок, но този път в Холивуд със “Сянка на съмнение”.

ул. “Орловска” 10, всеки вторник от 19:30 ч.Изложба 2х9 на Стефан Петков и Иван Борисов

Изложбата “2х9” е провокирана по линията дебютни изложби, които сдружение „Артерия” мисионерски  организира, но всъщност е по-различна заради втория участник в нея, а именно небезизвесния артист Стефан Петков. В случая той е в ролята на учител на дебютанта Иван Борисов. Името идва от употребата на 9 различни като техника работи на Иван Борисов, който е на 18 години и 9 различни като техника работи на Стефан Петков, който за хората, които не го познават, е с дух на 18-годишен младеж.

Галерия “Орловска10”, 25 март, откриване 19 ч.

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н