Посоки Към рубрика

БЕЗ ГИД: ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ

Те са известни с други свои занимания, но това не ги прави по-малки професионалисти, когато стане дума за приключения в далечни страни. Даваме им няколко отправни думи и играем на асоциации, от които ти се струва, че краката ти са корени, ако не си позволяваш поне малко от онова, което изживяват те на път.ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ

Дестинацията 
Те избира сама. Понякога някой ти разказва за интересни места и земи, а друг път - просто ти харесва определен регион от планетата и искаш да го разучиш. 
 
Планът
В последните си пътувания се стремя да нямам конкретен план. Така мога наистина да правя само нещата, които искам на момента, без да се съобразявам с нещо фиксирано от по-рано. Дори се опитвам да не разучавам предварително за местата, които ще посещавам, а по време на пътуването ги опознавам. 


 


Багажът
Добре е да е максимално лек и компактен, но в същото време да има всичко необходимо. Имам си списък, който допълвам с времето и се водя по него. Опитвам се раницата ми да е около 13-14кг, без значение колко е дълго пътуването.
 
Компанията
Колкото по-скромна, толкова по-истинско е изживяването. Във филма “Плажът” се казва: “Истинският пътешественик пътува сам”. В моя случай - в компанията на Китариндо (преносимата ми китара).

Храната
Само локална/традиционна и в скромни заведения, в които виждам, че ядат местните хора. Най-често се случва това да е на пазарите.


 

 
Саундтракът
Винаги с мен е преносимата ми китара, та в това отношение съм улеснен. А в плейъра съм заредил дебютния си албум Inspirations, тъй като той е с музика, която съм композирал и аранжирал по време на пътуванията си, та той по абсолютно логичен начин пасва като саундтрак и на следващите ми приключения по пътя.
Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н