Посоки Към рубрика

БЕЗ ГИД: ВИОЛЕТА ЛАЗАРОВА

Те са известни с други свои занимания, но това не ги прави по-малки професионалисти, когато стане дума за приключения в далечни страни. Даваме им няколко отправни думи и играем на асоциации, от които ти се струва, че краката ти са корени, ако не си позволяваш поне малко от онова, което изживяват те на път.


Рио де Жанейро, Бразилия

ВИОЛЕТА ЛАЗАРОВА

Дестинацията
Всеки път трябва да ми носи нещо ново като преживяване или предизвикателство. Искам всяко пътуване да ме обогатява, развива или релаксира. От много време си мечтая да стигна до Салар де Уюни в Боливия и мисля съвсем скоро да го направя в съчетание с уроци по испански в Боливия, а после да отскоча за малко парти, сърф и португалски до Салвадор де Баия в Бразилия. Бразилия например ще ми е за трети път. Не броя държави, а преживявания.


Муи Не, Виетнам

Титикака

Планът
Винаги е различен и зависи от целта на пътуването, с кого и с колко време разполагам. Преди 6 години бях в Австралия с любим човек, еднопосочни билети, малко пари в джоба и само първите три нощувки запазени в долнопробен хостел в Сидни. Останахме два месеца, живяхме и пътувахме из страната в стар камперван и събирахме цитруси при индийци и виетнамци (без необходимите за това визи естествено). Прибрахме се в Европа през Шри Ланка, където останахме една седмица и никога не знаехме къде ще спим на следващия ден. Мога много да разказвам, но, ако трябва да бъда кратка, обичам да имам начална точка и крайна цел, останалото - както дойде и е кеф на момента.


Cuzco, Перу

Victoria Falls Bridge, Замбия 

Багажът
Събирам се в една раница независимо за колко време и в какъв сезон пътувам. В интерес на истината ми е много по-трудно да стягам багаж за три дни пътуване отколкото за три седмици.

Компанията
Малка или самостоятелно. Преди година и половина направих едно 3-седмично соло пътуване във Виетнам, беше невероятно освобождаващо, нямам търпение пак да ми се случи. Освен сама обичам да пътувам и с някого, с когото знаем, че сме на една вълна, ако се намери такъв.
Machu Picchu, Перу

Храната
Храната често ми е проблем, особено в Югоизточна Азия, защото не ям свинско, лук, люто и какво ли още не, но където и да съм по света, никога няма да ме видите да ям пица и паста. Любимите ми кулинарни дестинации до момента са Япония и Перу.

Саундтракът
Не съм от хората със слушалки в ушите. Когато пътувам, саундтракът са ми звуците на мястото, където съм. Най-готино ми е да се набутам в някое барче, където се забавляват местните (най-вече в Латинска Америка). За Азия обикновено трябва да съм заредена с музика от вкъщи, обикновено изпълнители, който съм открила на Sofar Sounds.


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н