Посоки Към рубрика

TAM ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

 

В последния месец от годината отиваме във Велико Търново с помощта на Галин Попов - един от основателите на пространството за изкуство “ТАМ”, което от две години е домакин на фотографски изложби, кинофестивали, пърформанси, дебати, дискусии, литературни четения и множество музикални събития с артисти от България и чужбина. Галин има афинитет към културните и социални събития от близо 10 години. Интересува се от темите, свързани с динамиката на съвременната култура и взаимовръзките, които я изграждат. През 2012 г. регистрира и организацията VT EVENTS. Ето и какво ни предложи да посетим в неговото “ТАМ” в болярския град през декември:

 

 

„E.U.E.R.P.I./R.P.“ - аудиовизуален пърформанс

ТАМ, 02.12. от 21 ч., вход: 5 лв.

 

В този пърформанс музикантът Мирян Колев и дигиталната художничка Албена Баева смесват изпъление на живо на авторска експериментална музика и генеративни интерактивни визуализации чрез специално създадени за целта техника и софтуер. Целта на „E.U.E.R.P.I./R.P.“ е да създаде едно ново цялостно преживяване като обедини чрез дигиталните технологии две различни сфери в изкуството. Авторитe премахват границите на отделните изкуства, като създават директна връзка между звук и образ.

 

 

4 години ТАМ – Концерт на група Leifert 

ТАМ, 03.12. от 21:30 ч., Вход свободен 

 

Leifert e алтернативно електронно дуо, формирано в западните Балкани. Възпитани с пънк и живеещи с изкуството, Петра и Боян създават отличителна и разчупена смесица от звуци, използвайки разнообразни похвати. На сцената са от 2010 г., а от 2016 г. техен дом е Дъблин. Фалшиви и естествени, лежерни и динамични, с визии и провокации. Винаги изследващи и заиграващи се с мултикултурното, новите тенденциии и най-вече мелодии и звук.

 

 

“Пиеса за теб” 

ТАМ, 13.12. от 20 ч., вход: 8 лв.

 

Спектакълът на Ани Васева (текст, режисура и костюми) с участието на Леонив Йовчев и Александър Узунов е за неразличимата точка, където бъдещето се превръща в минало, очакването – в спомен, детството – в напреднала възраст, новото начало – в повторение. Отвъд мъгливия хоризонт на меланхолията се формира нов свят.  Свят, в който космосът тепърва се създава и едновременно с това избухва в зрелищен финален взрив. В тази временна вселена възрастта, полът, личната биографията и споменът са двузначни, разтегливи и изменчиви понятия. Там всичко се движи между най-конкретното и най-абстрактното. 

 

Спектакълът е осъществен от МЕТЕОР с подкрепата на Френски институт в България.

 

 

Vladislav Moustache Love Vinyl Mix   

TAM, 26.12. от 22:30 ч., Вход свободен

 

Vladislav Moustache Love e един от изявените привърженици и колекционери на диско звуците у нас. Обича старата школа - било то ретро естетиката в порното или любовта към грамофонните плочи. Автор е на предаването Mix The Soul в ефира на “Дарик”. 

 

Това съвсем не е всичко, което може да откриете "ТАМ". Ако сте в района на Велико Търново и търсите добри преживявания, задължително проверете програмата им.

 

 


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н