Посоки Към рубрика

В ЛОНДОН С ПЕТРА

снимка: Nichol Keene 
 
В началото на годината си избираме много силна дестинация, за да ни потръгне все на такива и през следващите месеци. Наш гид в Лондон е Петра Живкова. Тя е илюстратор и дизайнер и от доста време се подвизава в британската столица. Може да разгледате какви ги замесва в сайта ѝ Petra’s Cookie Jar. В момента работи като дизайнер в една от най-готините компании на острова за (сега внимание, защото няма да се мъчим да го превеждаме) augmented/ virtual/ mixed reality – Zappar. Освен работа е и нейно хоби. И искрено вярва, че Лондон е едно от най-интересните места на света, затова и обича да обикаля улиците му с колело.
 
VIRTUALLY REAL В ROYAL ACADEMY
 
 
Януари за мен значи London Tech Week. Като всеки абсолютно пристрастен към иновациите милениъл, този месец със сигурност няма да пропусна Virtually Real в Royal Academy. През 2016 технологиите за вирутална реалност (ВР) най-сетне се отключиха за обикновения потребител и сега Лондон като едно свърталище на иновациите се насити с подобни събития. Тук ВР се среща лице в лице с изкуството като поставя на пиедестал HTC Vive (по мое мнение най-добрия хедсет на пазара). Събитието е разделено в три дни - всеки ден представя по един артист. Публиката ще може да се опита от ВР преживяването и да проследи процеса на младите творци от начало до край. За мен огромен интерес представлява възможността да порисувам с Tilt Brush на Google, което ми позволява като 2D артист най-сетне да създавам, рисувайки в 3D среда. 
 
ВИВИЪН УЕСТУУД ВЪВ FABRIC
 
 
През февруари Вивиън Уестууд ще “превземе” едно от най-обичаните от мен места - Fabric (което отново отвори врати, ура!). Вечерта ще бъде под егидата на организацията на Уестууд Climate Revolution и ще дискутира под една нестандартна форма екологичнте проблеми, пред които сме изправени. За музиката ще се погрижи А Guy Called Geralld, a дрескодът е "Мad Max". 
 
DESIGN MUSEUM 
 
 
Ако трябва да избера един музей, който да посетя тази зима, това ще е Design Museum. Той наскоро се премести от бреговете на Темза в нов, прекрасно направен дом, намиращ се на Hight Street Kensington. През януари и февруари там се представят 70-те избрани претенденти за наградата Beazley Design of the Year. Това са артисти, които работят в сферата на новите технологии, изкуството, модата и дизайна и откриват иновативни решения - от дребни битови проблеми, през sexual health testing kits, до архитектуртното чудо - 'courtscraper' сградата в Ню Йорк, която ще отвори врати през март.

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н