Акценти Бургас Към рубрика

KELPE & SKY DEEP В БУРГАСПо морето лятото стават доста неща, но точно в Бургас подобни музикални събития са голяма рядкост и затова не си струва да ги пропускате. Особено, ако сте от онази кръвна група, която си пада по качествената електронна музика и обичате да си вливате допълнителни банки “електронна” кръв. На 8 и 9 септември може спокойно да си направите точно две такива процедури.Kel McKeown може и да не ви говори нищо, но псевдонимът му Kelpe вече е нещо съвсем различно. За последните 12 години той се наложи като цяла отделна бръмка в електронната ъндърграунд сцена на Великобритания. Освен в няколко албума, сингли и ремикси, неговата особена електроника успява да побере огромен и много дълбок спектър от влияния. Той е дете на поколението Warp, но и почитател на фънк звученето на Sly Stone, минимализма на Steve Reich + Harmonia, както и перкусионните пътешествия на Tortoise + Do Make Say Think. Многообразието на музиката, която го вдъхновява, се отразява в неговото собствено звучене, а новаторските му експерименти от 2000 година насам му отреждат място сред стилистичните предвестници на електронната бийт сцена, която сега владее Лос Анджелис. 


 

Благодарение на поканата на нашите любимци от 1000names Kelpe идва на мини турне в България, което обикаля много “камерни”, но пък специално подбрани сцени в София, Велико Търново и Бургас. Първи ще го слушат в старата столица на 7 септември (TAM). След това пристига в Barbossa в петък вечер, 8 септември, след което потегля за София на 10 септември (“Ателието”).Веднага след него Barbossa ще е домакин на още едно име, което идва от по-развития свят на електронната сцена - продуцентката, диджей, музикант и изпълнител Sky Deep. За онези, които са я пропуснали в Tell Me бар в София, още не е късно да потеглите на изток, за да я чуете зад пулта в Бургас тази събота, 9 септември - в една по-пивка обстановка насред отбелязването на първите дни на т.нар. “циганско лято”. До неотдавна Sky Deep разделя живота си на два етапа - първо Ню Йорк, а после Лос Анджелис. Излиза пред публика в САЩ и Европа, но през последните години трайно се е установила в Берлин. В сетовете си се грижи за това танцьорите да не искат да сядат, а да продължават да се движат бодро под енергичните ритми на фънки G-house, брейкс и техно бийтове. Тя самата се влюбва в хаус музиката, докато танцува из ъндърграунд клубовете на Ню Йорк, след което започва да се изявява като хип-хоп МC, композира, продуцира и свири на китара.

Диджей заниманията й се случват като естествено продължение, а през 2012 г. основава и собствен лейбъл Reveller Records. Основала е дори и собствен Reclaim the Beats Festival в Берлин, но докато сте все още в Бургас - елате да потанцувате с нея. 

http://www.skydeepofficial.com/index.htmlКОГА:Kelpe - 8 септември
Sky Deep - 9 септември
КЪДЕ:
Barbossa, Бургас


 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н