Акценти Бургас Към рубрика

KUF В БУРГАС



Объркващото при берлинчаните KUF е, че са група с вокали, която обаче си няма вокалист на сцената. Всички вокални елементи са базирани на записани от тях семпли, които кийборд чудодеецът Том Шнайдер смесва, разтяга и свива в реално време. Прави го с такава лекота, че изглежда сякаш е най-естественото нещо на света. Без никаква предварителна или изкуствена синхронизация на място басистът Валентин Линк и барабанистът Хендрик Хавекост превръщат тези преобразени, безплътни и крайно абстрактни вокали в магична музикална симбиоза, която се случва в реално време. Ритъм секцията взаимства най-доброто от великата история на дърти фънка и r’n’b звученето, но музикалните вибрации са съвсем актуални и идват от настоящите настроения на електронната сцена с денс фокус и са идеални за разчупване на ставите.

За симбиозата на тримата германци от KUF различни издания и радио станции пишат какви ли не определения: „Сякаш пролетта е подранила!“ (Radio France), “Сурова атака, която предизвиква спонтанност и непредвидимост“ (Textura), „Миш-маш от стилове от уникална берлинска група – от хип-хоп през фънк до дръм-енд-бейс – но всичко със силен джаз гръбнак и тежка електронно звучаща палитра“ (Bleep).



Триото вече има издаден албум на име “Gold” и сингъл “Odyssee” под крилото на лейбъла Macro, известен като дом и на други впечатляващи live изпълнители от електроннта сцена като Elektro Guzzi и българската гордост от световна величина KiNK.

За едно нестандартно начало на седмицата ще имаме възможност да им се насладим в Barbossa този понеделник, 16 октомври. Входът е свободен, а началото е удобно за работен ден като този – от 19:30 часа. Просто задължително събитие за любителите на качествената музика на живо.

КЪДЕ: Barbossa, Бургас
КОГА: 16 октомври, 19:30


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н