Акценти Към рубрика

деGUSGUSтaцияНе че ще им е за първи или втори път, но това не значи, че всеки следващ път не е отново специален или по-малко от добър от предходния. Сценичните гостувания на една от любимите на всички исландски банди GusGus се превръщат в страхотна музикална традиция за нашата клубна сцена и този път ще можем да ги чуем на 10 май в новооткрития Music Jam Club по покана на специалистите по северно звучене Nordic Soundscapes Bulgaria. Там ще се насладим както на любими хитови техни парчета, така и на част от последния албум Lies Are More Flexible, който групата издаде сама през 2018 г.. В него има смесица от ембиънт, даунтемпо, прогресив денс и неоелектроник звучене, примесено с италодиско и синт вълнения от 80-те. С Биги Вейра и Даниел Агуст начело всичко е способно да ви докара танцувален менискус(кус).


GusGus @ Kitebar

GusGus се появяват на бял свят преди повече от 20 години в Рейкявик, Исландия, а оттогава не отстъпват позицията си на един от най-иновативните аудио-визуални колективи в широкия свят на електрониката. Музиката им преминава през всички стилове на електро гамата – от хипнотично техно, трип-хоп, прогресив хаус, транс до завладяващ синти-поп, но винаги запазващи характерното си звучене. Arabian Horse, Over, Airwaves, Crossfade, Featherlight са само част от парчетата завладели милиони меломани по цялото кълбо с еклектични звукови пейзажи, завладяващи вокали, превърнали бандатата в своеобразна артистична институция, експериментираща със звук, визия и сценично присъствие.


GusGus @ Kitebar

„Lies Are More Flexible“, албум от две части-близначки, е десетият студиен албум на GusGus, сътворен изцяло от двамата му основатели - Daniel Agust и Biggi Veira. Не е изненада и, че албумът е съставен от еуфорични, интроспективни и прогресивни парчета, от които първите 4 включват завладяващите вокали на Daniel Agust и, които със сигурност няма как да ви оставят неподвижни.

 
10 МАЙ, 22 Ч. I MUSIC JAM CLUB I СОФИЯ
Билети за събитието ще откриете тук.Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н