Акценти Към рубрика

ДИГИТАЛНА ШРИФТОЛЕЯРНА - 10 ГОДИНИ FONTFABRIC10 години Fontfabric! Голямо събитие, което определено заслужава вниманието на всички, които имат отношение към типографията. Годишнината не е никак малка и само като си припомним какво беше положението с откриването на кирилизирани шрифтове преди десет години, с радост казваме "наздраве" за юбилея на едно от най-известните български студиа за дизайн на шрифтове!


 
На 22 ноември Fontfabric, посреща десетия си рожден ден с изложба в Галерия 2.0. В рамките на една седмица в споделеното пространство за изкуство на ул. "6-ти септември" 26 посетителите ще могат да видят някои от най-емблематичните типографски проекти на студиото от създаването му до днес. Те ще бъдат визуализирани под формата на арт инсталации, постери и печатарски семпли, изпълнени с оригинални шрифтове, а посетителите ще могат да видят и първия каталог на най-продаваните шрифтови фамилии на Fontfabric.


 
За 10 години Fontfabric успя да се наложи не само на родна земя, но и да заеме челни места в световната класация с най-продавани шрифтове на популярния типографски сайт MyFonts.com. Сред най-известните шрифтове, създадени от младият екип дизайнери на Fontfabric, са: Intro, Nexa, Uni Sans, Muller, Panton, Intro Rust. Подкрепяме с две ръце и инициативата им да насочват усилията си и към разработването на кирилицата и популяризирането на българската ѝ форма в световен мащаб.


 
Дизайн студиото, основано от Светослав Симов – Свет през 2008, създава оригинални продукти за световни и български брандове като Nike, Dacia, McDonalds, KFC, Lipton, Nestle, Telenor, Viasat, bTV, Plovdiv 2019 и много други в повече от 50 държави.


 
Официалното откриване на изложбата 10 години Fontfabric е на 22 ноември в Галерия 2.0., която ще се превърне и във временна сцена за предпремиерното представяне на част от новия албум на Иван Шопов и Теодосий Спасов – InFusion, чиято визуална идентичност и типография е дело на дизайнерите от Fontfabric. Шрифтът Squad, използван за заглавието на албума му, е специално приспособен и персонализиран за InFusion, за да е в пълен синхрон с универсалния дух, който музиката му носи.


 
По случай годишнината си, Fontfabric предлага и специално намаление от 25% (чрез промо код: FF10Y25 в уебсайта на MyFonts.com, валиден до 31. 12. 2018) на всички шрифтове от портфолиото си, които могат да бъдат видяни на: https://www.myfonts.com/foundry/Fontfabric/.
По време на официалното откриване на изложбата 10 години Fontfabric на 22 ноември в 19:00 в Галерия 2.0 приятели и партньори на Fontfabric ще могат да разберат лично от неговия създател Свет Симов повече за историята на студиото и как се ражда вдъхновението на дизайнерите да създават едни от най-продаваните шрифтове в света. 
 
10 години Fontfabric е в споделеното пространство за изкуство Галерия 2.0 на ул. "6-ти септември" 26 от 22 до 29 ноември, от 12 до 19 ч.  Вход – свободен. 
Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н