Акценти Към рубрика

Другаде, но тук


фотограф: Боряна Пандова

Мултидисциплинарна в най-широкия смисъл на думата. Така може да бъде определена  изложбата-пърформанс на цигуларката и съвременна артистка Биляна Вучкова, в която ще можем да открием нейните многобройни лица. Проектът "Под булото на съзнанието" е създаден изцяло за галерия ONE и включва композирана и импровизирана музика, изпълнена на живо, която влиза в интеракция както с публиката, така и със съпътстващи изразни средства: видео- и аудиоинсталации, мултимедия, колажи и обекти. Така авторката ще съгради една жива партитура, която ще може да бъде чута и преживяна в продължение на пет дни. 


 

"Стремежът ми е да създам пространство в което да забравим забързаните си мисли и да навлезем в различно сетивно състояние на приемственост – това е сърцето на изложбата", казва Биляна Вучкова. По време на пърформанса ръцете ѝ ще се превърнат в средство за създаване на връзка с публика, но и в инструмент за търсене на нейния "аз". Водещи са темите за паметта, за първата връзка с външния свят и промяната през годините и за крайностите: живота и териториите отвъд живота, момента на кратко блаженство и дългите вериги от загуби, които съпътстват човешкото същество. 


 

Биляна Вучкова израства в семейство на музиканти, на четири години хваща цигулката, на девет се изявява за първи път с оркестър, а на шестнайсет вече записва за японския лейбъл Crown Record Ltd. Свирила е в зали като "Карнеги хол", работила е с Berliner Ensemble и She She Pop, но се е изявявала и в камерни пространства като Cafe Oto в Лондон. Има издаден един солов албум – Modus of Raw. В последните години все по-уверено пристъпва и в други изкуства като мултидисциплинарен артист. "Под булото на съзнанието" е първата ѝ самостоятелна изложба – пърформанс. 


 

КОГА: 17 МАРТ 17:00 - 21:00 ч.

18 и 19 МАРТ - 12:00 - 19:00 ч.

20 и 21 МАРТ - 14:00 - 18:00 ч.

 

КЪДЕ: ONE GALLERY


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н