Акценти Към рубрика

FOLLOW THE WHITE RABBIT

Jessica Childress

Улица “Иван Вазов” твърде дълго носи последствията от ремонтните дейности в централната част на София, но това няма да спре третото издание на фестивала White Rabbit да я запази като свой домакин и да я преобрази с помощта на характерното за него новаторско и провокативно изкуство, в което “белият заек” се среща с музикални изпълнения на живо, подбран отряд диджеи, фотография, инсталации и работилници за порастнали и не чак толкова порастнали деца.


Kan Wakan

Тази година дните на White Rabbit Festival са 6 и 7 юли, a музикалната сцена се измества на гърба на Народния театър “Иван Вазов”, с което се увеличава и пешеходната, а защо не и танцувалната зона. Така ще забравим за целия прахоляк и заграждения през зимата, като ги отъпчем в танци. А танци ще има и няма как да е иначе, когато на сцената се появи пленителната и винаги неуморна и адски заразителна Даниел Мур от любимата британска група на всички пристрастени към денс звука Crazy P. Те пристигат в рамките на турнето, с което в добре познатия формат на саунд система представят деветия си студиен албум Age of the Ego.

В афиша е и друго голямо име от световната сцена, за което обаче не пропускаме никога с гордост да добавим, че има българска жилка - Kan Wakan. Зад този псевдоним стои Георги Линев - музикален продуцент от Лос Анджелис, чиято музика звучи в “Игра на тронове” и по BBC Radio 3. Kan Wakan е продуцирал албумите на Рут Колева и Иво Димчев.


Crazy P

Освен тях за музикалната атмосфера през двата дни ще се грижат още българските изпълнители Dayo, Mila Robert и Lili & Martin, както и някои от най-любимите ни имена зад пулта като 1000names, Disco Comrades, Timoshenko, Charlie и Ebbesen. Повече за програмата по дни и локации, както и подробности за останалите гостуващи творци, инсталации и детската програма на White Rabbit може да откриете на страницата на фестивала във “Фейсбук”.


Mila Robert

КОГА: 6 И 7 ЮЛИ
КЪДЕ: УЛ. “ИВАН ВАЗОВ”
Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н