Акценти Към рубрика

Freak ShowПоканени сме в бар, чувстваме се в свои води, не сме ограничени от седалките в театралния салон и можем да се отпуснем с приятели след активен ден. В тази неформална обстановка, актьорите ни посрещат, разговарят с нас и сякаш нямаме чувството, че предстои представление, което ще ни отдели от тях с така наречената четвърта стена. На сцената има един микрофон на стойка в осветление, няколко стола, мяркат се шапка, кърпички, банан, малка чашка. Докато си говорим, виждаме и режисьора Ованес Торосян, който не след дълго дава знак на актьорите за начало и ние разбираме, че Freak show-то започва сега.

Freak Show е нов, интересен поглед върху връзката между театъра и съвременния зрител. Представлението ни качва на roller coaster - влак, който пътува с много висока скорост по релсите на забавлението и смеха, но ни държи през цялото време нащрек и, точно когато си мислим, че ще завие на ляво, изведнъж ни понася стремглаво надолу с главата - към дъното, с дума или изречение, което ни изправя на нокти с болезнената си истинност, вулгарност, смелост или безнадеждност, но само за секунда, защото после пак ни изстрелва стремглаво към забавлението. Това е one man show за петима - кратки, ударни монолози на freak-овете на нашето време, които ни разсмиват, но и задават смели и актуални въпроси за човека днес. Накрая отправят и директната провокация към зрителя - от какво има нужда- дали от така нашумелите формати, пълни с хляб и зрелище, или от качествено, умно и емоционално забавление. Оказва се, че имаме право на глас от публиката, защото след представлението можем да допием питиетата си и да разговаряме с екипа на това шоу - представление- дискусия. А след него, оставаме с приятния вкус от усещането за Суперсила, която несъмнено е нужна, за да се изправим пред предизвикателствата на деня и да бъдем един от Супергероите, заедно с екипа на Freak Show.

Следващото Freak Show в София може да гледате на 9 май в клуб Строежа, а повече информация може да намерите във фейсбук на @freakartshow .

 

Режисьор: Ованес Торосян

Участват: Георги Гоцин, Екатерина Георгиева, Илия Виделинов, Милена Ерменкова, Стефан Додуров. 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н