Акценти Към рубрика

ГОРЕЩА СТАЯ„ГОРЕЩА“ ще е София през февруари. Това ни обещават Steam Room, организаторите на проекта „ГОРЕЩА – стая за публики". Този проект е за всеки, който обича движението. За всеки, който танцува у дома, докато никой не гледа и усеща ритъма на музиката през тялото си. За всеки, който е ценител на танца не само като изкуство, а и форма на комуникация. За всеки, който е от тази сфера и желае да се запознае с хора, които същите интереси като тях. Можем да кажем, че тази стая е за всеки, който поставя знак за еквивалент между името си и понятието „танц“. За всеки, който обича душата му да е „ГОРЕЩА“. Целта на занятието е колективно участниците да преоткрият връзката си с публиката и изкуството. А „ГОРЕЩА“ ще предостави перфектното поле за преживяване, практикуване, обсъждане и анализ на всеки, който се интересува от танц, хореография и перформънс.

 Steam Room от години се занимават с дискурсивни практики около съвременния танц, хореографията и перформънса, а на 4 март не пропускайте да видите и спектакала им dragON aka PONY, с номинация ИКАР за тази година. 
Програмата  „ГОРЕЩА – стая за публики" ще се проведе на три различни локации и ще включи няколко формата, за да изпълни горенаписаните цели. В петък (21.02), стаята ще стопли сцената на НБУ с гост Росен Михайлов. Гостите ще имат възможността да се запознаят с него и да дискутират всички теми, които ги вълнуват около танца и неговата работа и практика. В събота (22.02) събитието ще се проведе в частно пространство, където Младен Алексиев и Снежанка Михайлова ще запалят душите на присъстващите с четене в кръг. А в неделя (23.02) в Национален Студентски Дом, ще се насладим на споделени практики от Стефания Георгиева, която ще завърши тридневния цикъл от горещина през февруари. Затова, ако желаете да се потопите в топлия свят на танца, влезте в „ГОРЕЩА“-та стая и се насладете на всичко, което ще се случи в нея.
Входът на всички събития е свободен.Петък, 21-ви Февруари - ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С АРТИСТА
Cцената на Нов Български Университет
18:00 - 20:00 часа

Събота, 22-ри Февруари - ЧЕТЕНЕ В КРЪГ
Частно пространство/регистрирай се да разбереш
15:30 - 20:00 часа

Неделя, 23-ти Февруари - СПОДЕЛЕНИ ПРАКТИКИ
Национален Студентски Дом, зала 304

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н