Акценти Към рубрика

ЕДНА ГОДИНА ИСТЕРИКАНяколко силни издания по-късно, Истерика активно подготвя следващият епизод от поредицата си събития за електронна музика, визуално изкуство и пърформънс. 
За предстоящото събитие, което бележи и първият рожден ден на Истерика, са поканени едни от лидерите на алтернативната белградска сцена – Chorbika и brÅk, които ще бъдат придружени от български артисти, които се изразяват в сферата на визуалното изкуство и алтернативната електронна музика.  

Събитието започва със сеанс по Интуитивно Таро и акустично импро с част от Ропотамо Ко., следвани от електро - акустик сет от Анна-Мария (Истерика) и Симоне Вити (Ропотамо Ко). Йелена ( Chorbika ) застъпва с лайв пърформънс, в който ще представи авторската си музика и ди – джей сет, последвани от Лука и Владимир – основатели на дуото brÅk. Всичко това миксирано в синхрон с лайв 3D мапинг Таро анимации, представени от визуалният артист Ивелина Иванова. ''


Чорбика / Chorbika (Chorbika Records, Белград)

Йелена Станкович ака Чорбика е белградски артист, който се изявява като лайв пърформър, диджей и парти промоутър. С новосъздаденият лейбъл ‘‘Chorbika Records‘‘ тя наскоро издава първото им EP ‘‘Ti i Ja’’. Участва активно в локалната сцена, като кани едни от най-ярките имена и лейбъли и развива белградският ъндърграунд с пълна сила. Тя е първата, поканила артисти като Red Axes, Simple Symmetry, Zombies in Miami, Marvin & Guy, Tyree Cooper, Jacques и много други.Jелена се изявава активно в клубовете ‘‘Drugstore ‘‘и ‘‘Klub 20/44‘‘, а също е и резидент на белградският културен център – ‘‘Kulturni Centar Grad ‘‘. Взима участие и в тазгодишните фестивали ‘’The Real White Rabbit’’ , ‘’Launmomentdat in Parc’’, ‘’Love International Festival’’ и ‘’Lost in the Renaissance’’.


brÅk (Белград)

Лука Църнобиа и Владимир Йович са талантливите момчета, основатели на белградското електро дуо брАк. Обединени от споделеният им интерес към музика, започват да се изявяват бек ту бек през 2015, стремейки се към по-тъмен техно звук. Лука и Владимир рамо до рамо с Jелена са резиденти на белградският културен център ‘’Kulturni Centar Grad’’ и ‘’Galaksija’’ в Панчево, където наскоро започнаха серия от събития, наречени ‘’BTCHN’’. Споделяли пулта с артисти като: Autarkic, Red Axes, Terence Fixmer, Jennifer Cardini, Zarkoff, Thomas Jackson, MKDSL, Banda Panda, Chorbika, As Smooth As, Dj Flip и други. Сетовете им варират от амбиент, трип-хоп и диско до електо и техно музика.

 

Anna Maria ( Истерика ) и Simone Viti ( Ropotamo CO )

За подгряващият акт основателката на Истерика Анна-Мария и Симоне Вити (Ропотамо Ko.) ще ни преведат през измеренията на итало - диско и електро звученето, съпроводени от електро-акустична имрповизация.

 

Ивелина Иванова (криви) е мултидисциплинарен визуален артист, базиран в София. От 2014 до 2017 живее в Лондон и трупа опит като експериментален аниматор,  създавайки няколко късометражни филма, признати от редица международни фестивали. Понастоящем, основната и' творческа дейност е  в сферата на 3D мапинга. Работите на Ивелина са със смесена техника: рисувана анимация, 2D дигитална анимация и филмов колаж.

 

Дивья се среща с картите още като дете. Професионално работи с карти Таро от 1998 г. Като терапевт води тренинги за личностно развитие и индивидуални сесии. Провежда курсове по Таро и Таро-консултации. Всеки присъстващ ще има възможност да си изтегли карта Таро, и да чуе нейното послание. В тази среща с Интуитивното Таро всеки може да зададе своя въпрос, да се заслуша, да отмине, или да си вземе дума за вдъхновение...

 

 

КОГА: 26 юли, 21:00ч.

КЪДЕ: TELL ME

Вход: 10лв ( включващ Таро сеанс)Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н