Акценти Към рубрика

ДЕСИ БАЕВА И КОБРИТЕ

Снимка: Victoria Rodriguez

Крие ли се кобра в Деси Баева? На този въпрос отговор дава най-новият видеоклип на групата The Kobras, в която добре познатата ни илюстраторка, подвизаваща се в Лондон, изгрява пред очите ни с едно различно музикално амплоа, което тя развива паралелно с работата си като визуален артист вече повече от две години. Парчето се казва "Fuck Boy" и съчетава типичния за формацията psychedelic dreamy rock and roll, но с по-енергичен и саркастичен заряд, а текстът е вдъхновен от нейни лични преживявания и приключения на нейни приятелки с драматични любовници.
 
 
Деси споделя, че The Kobras се сформира преди около две и половина години в Лондон, след като сменя доста музиканти, с които обаче се оказва трудно да се сработят. "Преди една година се запознах с Хари Такър и веднага се усети музикалната химия между нас. Аз пея и пиша, а той свири на китара и на бас. Започнахме да се виждаме често и да пишем нови песни заедно. От самото начало бяхме на една вълна, тъй като и двамата сме големи фенове на рок музиката от 70-те и 60-те и групи и изпълнители като The Rolling Stones, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Gil Scott-Heron и по-модерни банди като The White Stripes и Moon Duo." Това музикално приятелство някак съвсем естествено след време прераства във връзка, "което според Хари не е голяма изненада", допълва тя с усмивка. 
 
 
Във "Fuck Boy" главният "герой" на песента е играч, който прилича на Джон Траволта от мюзикъла "Брилянтин". "Нахакан, красив, но и глупав. Другото ще го оставя на вас да прецените след като чуете песента. Темата е боулинг, защото преценихме, че ще се впише добре с имиджа на играча", допълва още Деси, която е и режисьор, и автор на анимациите във видеото, заснето от нейната приятелка Дестини Гиригари. 
 
И докато вече си тананикаме Fuck Boy, наостряме уши за още от The Kobras, защото песента е част от предстоящо EP с общо 4 трака, които ще излизат поетапно през следващите няколко месеца. Ако и вие искате да не пропускате нищо ново около тях, може да ги следите през всички възможни канали ТУК

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н