Акценти Към рубрика

ЗАЕДНО НА КОЛЕЛОБългарската асоциация по хемофилия вече традиционно организира Велопоход “Заедно” в чест на Световния ден на хемофилията - 17 април. Тази година той ще се проведе на 21 април, събота, успоредно в четири големи града - София, Пловдив, Варна и Бургас от 11 до 13 ч..

Мероприятието е социално-спортно и представлява символична обиколка на града, в която се включват пациенти с хемофилия, членове на техни семейства, приятели и всички съпричастни. Ако нямате други планове, би било чудесно да направите разходка с колелото си и да покажете нагледно, че “Споделянето е сила” и да предизвикате по възможност по-голям интерес към проблемите на хората с това заболяване.

На 21 април всички, които имат желание ще могат да се включат в социално-спортното събитие, което в град София тръгва в 11:00 от Пилоните на НДК с маршрут от НДК по бул. „Витоша“ до пешеходната зона, през пешеходната зона до Съдебната палата, по бул. „Витоша“, пред хотел Балкан, Бул. Дондуков надясно до паметника Левски (прави се кратка почивка). След това по бул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до НДК. След това по бул. „Пенчо Славейков“ наляво по бул. „Витоша“ до входа на Южния парк, където ще е и финалът на велопоход “Заедно”.

За трета поредна година Асоциацията организира Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората, страдащи от това сериозно социално значимо заболяване. Тази година кампанията ще премине под надслов „Споделянето е сила“, с което се призовава публичният сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай - пациентите с хемофилия. Всички хора, организации и институции са поканени да се обединят в името на една благородна кауза.

Велопоход „Заедно“ стартира на 21 април точно в 11:00 часа едновременно в 4-те града - София, Пловдив, Варна и Бургас. Маршрутите и в 4-те града са леки и по-скоро символични, съобразено с децата и болните, които ще се включат.
Велопоход „Заедно“ София
Велопоход „Заедно“ Пловдив
Велопоход „Заедно“ Варна
Велопоход „Заедно“ Бургас

Следете Фейсбук кампанията на организаторите за повече информация.

КЪДЕ: София, Пловдив, Варна, Бургас
КОГА: 21 април, 11 - 13 ч.Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н