Акценти Към рубрика

LTJ BukemИмето му, превърнало се в синоним на мелодничното електронно звучене, е добре познато по цялото кълбо.
Зад псевдонима LTJ Bukem застава британският музикант, диджей и продуцент Даниел Уилямсън. С кариера, разпростираща се над 3 десетилетия, космическа дискография, LTJ Bukem пристига у нас на 7 март за една нощ посветена на висококачествения дръм енд бейс.


Компания на LTJ Bukem на сцената ще прави MC LowQui, утвърдил статуса си на един от най-добрите жанра, заставайки до редица други имена като Black Sun Empire, Skream, Andy C, dBridge и Benga. На разположение в Music Jam Club ще бъдат две зали, където ще чуем и едни от най-интересните имена от родната сцена, както и специални гости от Колумбия, Великобритания, Венецуела и Сърбия.


Срещата на Даниел Уилямсън с музиката започва още на ранна възраст, когато започва да посещава уроци по класическо пиано. В последствие се ражда страстта му към джаз фюжъна, а към края на 1980-те Bukem започва да се занимава със селектиране и създаване на електронна музика. Придобива световна слава слава, пускайки серия от продукции като "Logical Progression" (1991), "Demon's Theme" (1992), "Atlantis" и "Music" (1993) и най-значителната от периода - "Horizons" (1995).Bukem основава и собствен лейбъл, наречен Good Looking Records, който се превръща в символ на това, което днес наричаме висококачествен и "интелигентен дръм енд бейс”. Част от лейбъла са други ветерани в жанра като Makoto, Future Engineers, Big Bud, Intense, Artemis, Tayla, Phazer, MC Conrad и много други. В средата на 90-те Bukem стартира и легендарната клубна нощ "Speed", съвместно с MC Conrad, която популяризира иновативния подход на Good Looking Records към създаването на електронна музика и която се превръща в едно от най-знаковите събития в Лондон. 

През 2000 г.  LTJ BUKEM издава и своя дългоочакван дебютен самостоятелен албум - Journey Inwards и продължава с култовата поредицата от миксове на живо „Progression Sessions“ и компилациите „Soulfood“ и „Soul Addiction“”.

На 7 март в Music Jam Club ще чуем и едни от най-интересните представители на родната сцена, а именно - pAnega, DTK, Emil Prize, Kenobi, Soulnd, Future Sounds of Sofia, Koshmario b2b The Seismologist, Factor и Goldrum b2b Paramether, както и специалните гости Altitude от Великобритания, Arxiva oт Сърбия, Prime Bassound от Венецуела и 7th Sense от Колумбия.


 

Събитието във Facebook следете тук.

Билети ще намерите на касата на Music Jam Club, в мрежата на EVENTIM и онлайн тук.

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н