Акценти Към рубрика

МОДНИ ИЗКУШЕНИЯ


колаж е на Калина Филчева

Намираме се в онзи период от декември, в който мислите за светлината и уюта на Коледа все повече завладяват и оплитат в цветните си гирлянди от трепетно очакване. Звънът на празнични камбани и ароматът на сладкиши са символ не само на един сладък празник, но и на много стилен такъв - Коледното дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 е способно да разтопи от удоволствие своите посетители.


колаж на Jar&Jam

Модните дизайнери Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Динка Касабова, Инна Габровска, Славина Петрова, Милена Начева, Радостина Клинкова, Юлияна Янъкова, Мая Каранешева, Ива Григорова, Мария Попова,  лейбълите Ham & Eggs, Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, MINTY, GIZDA by Katya Lozanova, YOD by Yana Dvoretska и бижутерите Калина Филчева и Яна Ацевска (гост-дизайнер от Македония) се вдъхновяват от различните качества на шоколада. Неговата типична геометрична структура е муза за десени – нови интерпретации на класическото каре или създаване на нов тип макро-раета със строга  и нестандартна геометричност. Обемната структура на шоколадовите блокчета може да подаде идеи и за нов тип ватирани повърхности или отделни участъци - предизвикателства не само за небцето, но и за външния вид.


колаж на Jar&Jam

В това, че шоколадите са толкова цветни, ще ви убедят създадените специално към вкусната тема работи на 20-те дизайнери от екипа на дизайнерската платформа, които ще бъдат изложени в шоурума на ИВАН АСЕН 22. Те ще приканват запалените си почитатели да „вкусят” интерпретираните в цветове и материи нови шоколадови естествени и екзотични съставки като куркума, бъз, люта чушка, салвия, кокос, мед, липа, цветя, бадеми, карамел, годжи бери и много други. Какаото ще присъства в дизайнерските облекла и аксесоари под формата на шоколадови нюанси от тъмен през млечен до бял шоколад, съчетани с „ароматните” на капучино, канела, карамел, и допълнени с изключително цветните на естествените билки и подправки. Негово величество Шоколадът е почетен и заради променливата си форма, която ще бъде интерпретирана в нови силуети. Формата на една дреха е не по-малко талантлива и започвайки от ясна и геометрична може да премине в някоя част в размита и органична, съчетавайки в себе си различни стилове.


Prototype 23

И понеже Коледа е времето, в което калориите не се броят по начина, по който и през останалото време, организаторите са се погрижи за вкуса на всички гости. Шоколатиерите от GAVROSH GOURMET ще почерпят посетителите на откриването с вълшебно вкусни шоколадови хапки. Те ще вземат участие и в креативната част на събитието, принтирайки мотиви от модната ни фото сесия с фотограф Петър Тановски върху шоколадови картички. Не намекваме нищо, но сме чували, че това е доста необичаен и търсен подарък.

За да бъде удоволствието пълно, гостите ще могат да се насладят и на welcome drink. SEEWINES опияняват с „BELLINI” - уникално просеко с пюре от праскови.


Prototype 23

Модната фиеста ще продължи от 6 до 22 декември, като в това време има и редица съпътстващи събития, част от които са дегустационни вечери, дизайнерски уикенд на модния лейбъл CSC (15./16.12.18), благотворителна акция и лични срещи с дизайнерите в преобразените от Диляна Иванова в духа на шоколадовата тема пространства на шоурума на ИВАН АСЕН 22.

КОГА: 6-22 декември
от понеделник до петък от 16:00 – 20:00 ч., а в събота и неделя от 14:00 – 20:00 ч.

КЪДЕ: ИВАН АСЕН 22


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н