Акценти Към рубрика

Напиши си домашното по кино

 
фотограф: Георги Величков - fotozona.bg

За трети път инициативата “Киноклас Бургас”, която се организира под шапката на “София филм фест на брега", ще свърже учениците си с магията на киното отблизо под ръководството на режисьрката Надежда Косева, която през 2019 г. събра над 20 международни отличия с филма "Ирина".

В рамките на кинокласа участниците в него ще могат да направят своя интерпретация на определени епизоди от избрания от проф. Георги Дюлгеров филм “Сцени на живота на една актриса” на режисьора Иван Владимиров. Така те ще “влязат в обувките” на режисьори, оператори, сценаристи, актьори, сценографи, звукорежисьори и монтажисти. Част от участниците ще могат да сформират и Младежко жури на предстоящото издание на "София филм фест на брега", което присъжда наградата на Областния управител на Бургас за най-добър късометражен филм.

Кинокласът в Бургас ще се проведе в три етапа, като първият е между 7 февруари и 7 март и е онлайн с лекции от доказани специалисти в българското кино, прожекция на филма, дискусия с неговия режисьор, избор на епизоди от филма, които да бъдат интерпретирани и разпределяне на екипи и ролите в тях. Вторият етап ще започне веднага след това - от 10 до 17 март и в него ще бъдат включени подготовката за снимки, самият снимачен процес, монтаж, оценка на филмите, обявяване на новото Младежко жури. Последният трети етап ще бъде между 17 и 26 март, когато участниците ще могат да гледат филмите от програмата на фестивала, ще обсъждат част от тях с техните автори и ръководителя на класа Надежда Косева и ще присъдят своята награда.

Условията за записване са участниците да са на възраст между 16 и 30 години, да са готови да участват и в трите етапа, както и до 4 февруари (включително) да изпратят лично съобщение на страницата на "София филм фест на брега" във Фейсбук, придружено от кратко видео - до 1 минута, в което се представят и споделят защо биха искали да участват. Инициативата е без такса за участие.


КОГА: 7 ФЕВРУАРИ - 26 МАРТ
КЪДЕ: FACEBOOK.COM/SFFNABREGA


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н