Акценти Към рубрика

Наука зад бара

 
фотограф: Радина Ганчева

Почти невъзможно е да се намери човек, който да не знае, че прочутият Джеймс Бонд предпочита мартинито си сухо, с малко лимонова кора и, разбира се, разклатено, а не разбъркано. Как обаче това го прави по-добро от всички останали? Едно събитие в края на месеца обещава да даде отговорите на редица подобни любопитни въпроси - на хоризонта се задават наградите Бар на Годината Бакхус, заедно с мастърклас панел, посветен на бар-културата по света и у нас. Събитията са за
 любители и професионалисти и достъпни за широката публика. Специално за събитието у нас пристигат петима лектори от Атина и Лондон, които ще говорят и ще демонстрират пред публиката най-новите тенденции в коктейлната индустрия.
Събитието ще бъде открито от Лорета Тоска - човекът зад единствена компания за кристално чист лед в Гърция ICE UP. Тя ще сподели интересни факти за производството и качествата на леда, колко вида лед има и как трябва да се използват, когато правим или поръчваме коктейли.


фотограф: Радина Ганчева
 
Вторият клас е на българското момче Георги Радев. Кариерата му се развива шеметно и и той бързо стига от Пловдив до Лондон, където става съсобственик на един от най-награждаваните барове за коктейли с ром Lake Kane. Посланик на тики-културата в света, Георги ще запознае аудиторията с цял един свят от коктейли с ром, ще разкаже как се управлява успешно бар и ще направи демонстрация на коктейли пред публиката.
Следващ в програмата е Димитър Василев - продуктов мениджър и асистент управител R&D в The Drink Factory на Тони Кониляро. Димитър ще разкаже как се създават тенденции, кои са най-новите технологии в света на баровете и какво се крие в сърцето на всеки коктейл.фотограф: Радина Ганчева

Димитър Димитров, бар-мениджър на бар By The Way и основател на Българската Бар Гилдия, поема щафетата и ще продължи с провокативна лекция за лошите примери в бранша и идеи как да се развива персонал и да се изготвя коктейлно меню. Димитър е и единственият представител на България като съдия в конкурса European Mixology Awards.
Мастъркласовете ще завършат с госта Тед Лелекас от Гърция, който е винен журналист и представител на Moët & Chandon за Европа. Той ще говори по любопитната тема за съчетанието между храни и напитки.
Организаторите от Бакхус споделят, че темите и лекторите са подбрани така, че да бъдат не само полезни за професионалистите от бранша, но и интересни за всички любители и ценители на бар-културата. И преди да пристъпим към наздравица напомняме, че класовете се продават с предварително запазване на места на адрес bacchus.bg/top


 
КОГА: 30 март, 10:30 ч.
КЪДЕ: Sofia Event Center 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н