Акценти
 • Шаманът Сибисуле

  Сибисуле К’аба e необикновен южноафрикански китарист и вокалист, който вече владее сърцата на мнозина фенове на джаза и афромузиката по света, откакто през 2017 г. издава дебютния си албум Open Letter To Adoniah / Unlearning.

 • Фестивални поле/яни

  Няма да пропуснем да напомним, че Meadows In The Mountain е фестивалът на една ръка разстояние, който всеки уважаващ себе си фестивален лъв или лъвица трябва да посети поне веднъж. Има защо да е едно от най- хвалените подобни събития в световните медии.

 • Голо тяло

  Не са кой знае колко много имената в българската фотография от миналия век, които са създали етически и естетически бунт, но галерия Synthesis се е заела да ни покаже част от тях в серията си “Имена в българската фотография”, сред които попадат арх. Николай Попов, Йордан Йорданов - Юри и Гаро Кешишян.

 • FOLLOW THE WHITE RABBIT

  Тази година дните на White Rabbit Festival са 6 и 7 юли, a музикалната сцена се измества на гърба на Народния театър “Иван Вазов”, с което се увеличава и пешеходната, а защо не и танцувалната зона.

 • ДУМИ В ОБРАЗ

  Връзката между образ и текст, но през различния поглед на арт книгите, е изведена и в „Параграф“ – изложба на колектив ТИ-РЕ.

 • На границата на реалността и фантазията

  Планината и града, градът и планината. Много често, увлечение в ритъма на едното, мечтаем за контраста на другото. А как лесно всъщност можем да ги съчетаем! Предстои топла планинска среща в сърцето на града - Meadows Family MeetUp: Life into the Reality.

 • ВКЛЮЧИ СЕЗОНА

  В последно време, превключването от сезон в сезон става все по-непредвидимо и някак дори сложно. Затова е добре, когато някой друг се погрижи да ни олекне и да сложи някакъв ред в това. Като поредица от партита на бар Switch под мотото Switch the Seasons, които от 2015 г. насам успяват винаги да открият най-подходящия елемент за едно такова превключване.

 • Sofia Restaurant Week

  През цяла една седмица, от 7 до 12 май, столицата ще премести закопчаването на колана с няколко дупки навън, за да може да поеме обемът от безкрайно разнообразни и божествено вкусни менюта, специално подбрани за жителите й от Sofia Restaurant Week.

 • Намерената фотография на Жан-Мари Дона

  В проектите на френския артист, колекционер и издател на фотокниги Жан-Мари Дона ​случайно открити​, наглед​ обикновени ​снимки с анонимен автор, се превръщат в артистични произведения със свои послания и нов смисъл.

 • Freak Show

  Freak Show е нов, интересен поглед върху връзката между театъра и съвременния зрител.

 • #ГЛАС ЗА ТАНЦ

  Когато тялото нададе глас за танц, значи е дошло времето за “Антистатик”. Дванадесетото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс тази година ще се събере в дните между 9 и 21 май и мотото му е именно #ГласЗаТанц.

 • Корейски страсти

  Република Корея отдавна вече има своето значително място в популярната култура и в нашия т.нар. западен свят, особено след като K-pop бандите станаха част от музикалния пазар в Европа и САЩ, започнахме да гледаме корейски сериали, а корейската кухня се превърна в търсен и много вкусен начин за справяне с глада.

 • Нашата Петя

  Четири десетилетия след смъртта на бургаската поетеса Петя Дубарова думите й продължават да отекват в съзнанието на поколения и звучат така правдиви и актуални и днес. Затова и с интерес очакваме да видим първия игрален филм, вдъхновен от поетесата, която си отива едва на 17 години, но ни оставя цяло море от трепети, събрани между шепа думи.

 • КОДЕКС (10)

  В настоящия си проект “Кодекс (10)” платформата за независимо български авторски печатни издания ТИ-РЕ изследва идеята за книгата като всеобхватна форма на изкуство чрез формата кодекс.

 • BAUHAUS IMAGINISTA

  „Баухаус имагиниста“ е проект, представящ мащабна пътуваща изложба и няколко съпътстващи събития. Създаден е по случай 100-годишния юбилей на Баухаус и е колаборация между Берлин, Десау и Ваймар, Гьоте-институт и Haus der Kulturen der Welt.

 • Австрийски културни FLUCAтуации

  Цял месец ще можем да се наслаждаваме на различните събития от тазгодишния Австрийски културен павилион FLUCA, който ще се настани в Пловдив от 3 до 31 май, но ще бъде официално открит на 16 май. Всичко преди тази дата се зове подгряващо, но ние го приемаме като неразделна част от цялото.

Покажи още статии