Акценти
 • ДОКУМЕНТИРАЙ ЛЯТОТО

  Документалното кино е отдавна липсваща брънка в бургаския афиш и появата на тридневния мини фестивал “Лято с документално кино” си е един малък празник за киноманите в района.

 • Малкият не е като големия

  Малкият сезон отдавна не е като големия. Докато единият се отдава на лятна ваканция и пътешествия по света и страната, в София предстои поредното издание на “Малък сезон” - един от най-иновативните творчески фестивали в България.

 • SAW: Какво да загубим, за да прогледнем

  София се првръща в еппицентър от арт специалисти в рамките на второто издание на София Арт Уийк. 70 художници, 9 пространства, 1 седмица събития и какво ли още не!

 • Blueberries night

  През юли всички ни "хваща съклета" в големия град, затова гледаме да избягаме някъде надалеч или нависоко. Ако в края на месеца, ви влече по-скоро към върховете, имайте предвид традиционните "Боровинкови нощи" край хижа Амбарица.

 • "БАЗА" за сравнение

  Винаги е добре да сверяваш часовника, а още повече - нагласите към живота на младия човек или пък неговото изкуство. БАЗА предоставя терен точно за такива сравнения.

 • Намерената фотография на Жан-Мари Дона

  В проектите на френския артист, колекционер и издател на фотокниги Жан-Мари Дона ​случайно открити​, наглед​ обикновени ​снимки с анонимен автор, се превръщат в артистични произведения със свои послания и нов смисъл.

 • Freak Show

  Freak Show е нов, интересен поглед върху връзката между театъра и съвременния зрител.

 • #ГЛАС ЗА ТАНЦ

  Когато тялото нададе глас за танц, значи е дошло времето за “Антистатик”. Дванадесетото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс тази година ще се събере в дните между 9 и 21 май и мотото му е именно #ГласЗаТанц.

 • Корейски страсти

  Република Корея отдавна вече има своето значително място в популярната култура и в нашия т.нар. западен свят, особено след като K-pop бандите станаха част от музикалния пазар в Европа и САЩ, започнахме да гледаме корейски сериали, а корейската кухня се превърна в търсен и много вкусен начин за справяне с глада.

 • Нашата Петя

  Четири десетилетия след смъртта на бургаската поетеса Петя Дубарова думите й продължават да отекват в съзнанието на поколения и звучат така правдиви и актуални и днес. Затова и с интерес очакваме да видим първия игрален филм, вдъхновен от поетесата, която си отива едва на 17 години, но ни оставя цяло море от трепети, събрани между шепа думи.

 • КОДЕКС (10)

  В настоящия си проект “Кодекс (10)” платформата за независимо български авторски печатни издания ТИ-РЕ изследва идеята за книгата като всеобхватна форма на изкуство чрез формата кодекс.

 • BAUHAUS IMAGINISTA

  „Баухаус имагиниста“ е проект, представящ мащабна пътуваща изложба и няколко съпътстващи събития. Създаден е по случай 100-годишния юбилей на Баухаус и е колаборация между Берлин, Десау и Ваймар, Гьоте-институт и Haus der Kulturen der Welt.

 • Австрийски културни FLUCAтуации

  Цял месец ще можем да се наслаждаваме на различните събития от тазгодишния Австрийски културен павилион FLUCA, който ще се настани в Пловдив от 3 до 31 май, но ще бъде официално открит на 16 май. Всичко преди тази дата се зове подгряващо, но ние го приемаме като неразделна част от цялото.

 • Ремиксирана версия

  Българският фолклор отдавна има своята световна слава с помощта на “Мистерията на българските гласове”, но беше крайно време някой по-съвременен изпълнител да допълни този образ пред ушите на света и този човек се оказа продуцентът и диджей Иван Шопов.

 • деGUSGUSтaция

  Не че ще им е за първи или втори път, но това не значи, че всеки следващ път не е отново специален или по-малко от добър от предходния. Сценичните гостувания на една от любимите на всички исландски банди GusGus се превръщат в страхотна музикална традиция за нашата клубна сцена и този път ще можем да ги чуем на 10 май в новооткрития Music Jam Club.

 • В нейните ръце

  Жените в наши дни са еднакво добре представени както пред, така и зад обектива, но е имало времена, когато малцина са били онези, които са имали да дадат повече зад, отколкото пред нея. Вивиан Майер е точно от тях.

Покажи още статии