Акценти Към рубрика

Фeстивална есен край брегаКогато вятърът в Бургас придобие онзи оттенък, който есента донася и в цветовете на листата, значи е дошло време за уютна среща с изкуството в рамките на “Порт Прим Арт Фест”. Неговото трето издание тази година ще се побере в дните между 1 и 5 октомври и в крак с установената вече традиция ще си има и патрон, който тази година ще бъде една от най-обичаните български певици - "кралицата на шансона” Богдана Карадочева. Началото на 1 октомври ще постави пианистът, композитор, продуцент и аранжор Живко Петров, който ще представи с концерт новия си солов проект TEN.


 Живко Петров

Официалното откриване обаче ще е ден по-късно, на 2 октомври, когато Богдана Карадочева ще представи своята автобиография "Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х две”, а след това в компанията на журналиста и продуцент Георги Тошев ще запознаят публиката с неговия филм "Париж на Богдана”.


Женя Адамова

В програмата влизат още редица интересни представления, концерти, представяния на книги и изложби. Сред литературните срещи попадат такива с Теа Денолюбова и Христо Мутафчиев и книгата (авто)биография "Черно на бяло” за председателя на Съюза на артистите в България, както и с актьора и общественик Явор Милушев и неговата "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира”, както и Захари Карабашлиев и неговата “Жажда”. Свеж театрален полъх ще повее на сцената на “Адриана Будевска” и ще донесе усмивки с постановката “Трима мъже и една Маргарита” на Сатиричен театър “Алеко Константинов”.


“Мария от Буенос Айрес”

Голямата премиера в рамките на фестивала обаче ще дойде от операта, където на 4 октомври публиката ще може да гледа първата в света танго опера на Астор Пиацола “Мария от Буенос Айрес”, която събира на едно място танго, поезия и класическа музика в зрелищен спектакъл под режисурата на Веселка Кунчева и със специалното участие на Люси Дяковска и оркестъра, хора и балета на Държавна опера - Пловдив.

Финалът ще бъде поставен с представителна изложба на петима изключителни творци - Женя Адамова, Емануела Ковач, Румен Читов, Даниел Мирчев и творческият директор на фестивала Стефан Божков, която ще продължи до 14 октомври.

Подробности за програмата следете в страницата на събитието във “Фейсбук” и онлайн на portprim.bg/bg.
Билети за платените събития от програмата ще се предлагат на каса “Часовника”.

 

Кога: 1 - 5 октомври
Къде: ЕЦ “Флора”, ДТ “Адриана Будевска”, Държавна опера Бургас и “Прим Арт Център”
Организатор: Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействието на община Бургас.
portprim.bg/bgКалендар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н