Акценти Към рубрика

Разстрел на продуктивността

 

Shot Down In Mid Flight е първата самостоятелна изложба на визуалния артист Теодор Генов, която се открива днес от 18 ч. в КО-ОП. В нея той се занимава с темата за продуктивността в изкуството или по-скоро - липсата на такава и справянето с творческия блокаж, натиска от големите очаквания и страховете от постоянното пропускане на възможности. Така проектът му всъщност изследва обратния ефект от амбицията да бъдем винаги по-усърдни, по-добри, по-бързи и по-силни. Във всяка сфера от нас се очаква да сме винаги продуктивни, динамични и адаптивни, да издържаме на стрес. Да имаме стаж и опит преди първото интервю за работа.

 

 

В света на художниците този процес е още по-ускорен и стресиращ. Изложби, колекционери, резиденции, конкурси, каталози, които изискват постоянна продуктивност, нови работи и леещо се безспир вдъхновение. Когато обаче загубиш ритъм и слезеш от въртящото се колело, идва прокрастинацията - разтегнатият във времето момент на нищоправене и безтегловност, когато съмненията, напрежението и страховете придобиват физическа форма и тежат. И задушават. Теодор Генов и проектът му Shot Down In Mid Flight разказват от първо лице именно за самосаботирането и непродуктивността, породени от пандемията и не само.

 

 

Теодор Генов е роден през 1995 г. в Карнобат, израства в Бургас и следва анимационно кино в Нов български университет. Обича да провокира заобикалящата го среда с характерните за него игриви герои и гледа на света като на „игрална площадка“. Теодор познаваме основно в работата му със зинове и ситопечат и като участник в редица групови изложби, сред които Art Start 2019, Cheap As Chips, фестивала за графика и илюстрация ФИГ. 1, BBW DECADE DANCE и др. 


27 ЯНУАРИ - 20 ФЕВРУАРИ I КО-ОП I СОФИЯ

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н