Акценти Към рубрика

Същественият тромбон


фотограф: Евгени Димитров

Синкопирани ритми, плътен бас, остра като бръснач китара, ритъм с леко ориенталски привкус и арогантен тромбон, а за малко повече разкош и нежен саксофон. Това е звученето на най-новото попълнение в голямото брас семейство в България - проектът The еssential FUNK trombone, който ще представи своя първи авторски албум на 8 май в Singles. Съставът на групата събира на едно място Велислав Стоянов, Иван Йорданов, Александър Васев, Димитър Благоев, Даниеле Феббо и Виктор Викторов - силни индивуалисти с различни творчески търсения, обединени от любовта си към класическия фънк с неговата отворена импровизационна форма.

"The essential FUNK trombone е идея, която се върти в главата ми от много дълго време. Появява се, изчезва, после отново напомня за себе си, ангажиментите обаче не ми позволяват да и обърна нужното внимание, и така си отлетя едно сериозно количество време, но явно не и е бил момента. След това нещата се наредиха от само себе си... На първа среща с пичовете вече имахме няколко авторски парчета, на всяка следваща някой от нас се появяваше с ново парче. Цареше обща творческа енергия и дух, каквито не съм усещал от адски много време. За броени седмици натрупахме авторски репертоар достатъчен за два албума.", споделя Вили.


фотограф: Евгени Димитров

Групата се събира точно в разгара на първия локдаун и от тогава до сега вече има няколко успешни изяви на живо за радост на публиката на фестивалите “Капана”, Wrong и New Music Now, както и онлайн на 13-ия международен фестивал на младежките изкуства в Пекин и деветото издание на Quintai Music Festival. Успоредно с това успява да натрупа и завидно количество репертоар и сега с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” дебютният им албум е факт, на който ще можем да се насладим не само онлайн, защото входът на концерта им на 8 май ще е срещу закупен техен диск. Предварителните продажби за него вече са пуснати в платформата Urbo.


КОГА: 8 МАЙ
КЪДЕ: SINGLESКалендар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н