Акценти София Към рубрика

КОЛЕДНИ СИЯНИЯ В А+

 

автoр: Димитър Делчев

 

На 5-ти декември Галерия А+ ще бъде домакин на изложбата „Коледни сияния” на трима талантливи български дизайнери - Димитър Делчев, Теодор Лулчев и Цветелина Алексиева. 

 

Дизайнерът на бижута Димитър Делчев е автор на уникални и нестандартни бижута от благородни метали и нетрадиционни материали. Авторът е професор в Националната художествена академия, но е известен в цяла Европа, Съединените Щати и Кувейт със своите прекрасни творения. 

 

автoр: Теодор Лулчев

 

 

Теодор Лулчев се занимава с индустриален и графичен дизайн. Една от страстите му е дизайнът на бижута. Придобива своето бижутерско образование в Копенхаген, в Institute of Precious Metal, а днес преподава в Националната художествена академия, както и в Нов български университет. Участвал е в групови проекти и специализирани изложби в България, Холандия, Дания, Италия и Испания.

 

автoр: Цветелина Алексиева

 

Цветелина Алексиева завършва бижутерия в Дюселдорф, Германия. Интересува се най-вече от авторската бижутерия. Работите си излага в галерии в Германия, Австрия, Холандия и Великобритания. Вдъхновението й идва главно от природните форми и структури. Харесва много хармонията на японския дизайн и нарочно оставя елемент на несъвършенство, което носи следите на ръчната изработка. Така се придава усещането за естествено отглеждани обекти, съчетани с трайността на скъпоценни материали.

 

 

Надя Тимова е изкуствовед. Тя има опит в сферата на съвременното изкуство, както в България, така и в Париж, където живее няколко години. Надя е „ловец” на винтидж и антични мебели. Съвсем малка част от тях ще бъдат показани на изложбата „Коледни сияния” в Галерия А+.

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н