Акценти София Към рубрика

НА КИНО В КВАРТАЛА
За трета поредна година проектът за кино на открито Блок Кино ще ни донесе промяна във възприемането на скучната градинка пред блока или познатия училищен двор. Очакват ни 15 безплатни прожекции на игрално и документално ново българско кино в 10 квартала на София, а стартът ще бъде на 24-и юли в “Княжево”.

 

От 20:45 ч. започва лятната кино магия под открито небе с интересни български филми и истории, които, както в клишето, “не ни оставят безразлични”. След Княжево, следват и кварталите Младост, Хиподрума, Света Троица, Надежда, Гео Милев, Дружба и така до 16 август.

 

Малкият кино фест включва 2 програми, Блок Игрално Кино и Блок Документално Кино. Като част от игралната програма ще бъдат показани 20 пълнометражни и късометаржни филма, сред които “Каръци” на режисьора Ивайло Христов, “Жажда” на Светла Цоцоркова и “Урок”  с режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

 

Блок Документално Кино, документалната програма на проекта партньорство с ИКЕА, включва едни от най-добрите нови български документални филми от последните години. Зрителите ще се срещнат с истински истории за истински хора на местата, където се случва живият живот. Част от програмата ще бъдат филма “От Кремона до Кремона” с режисьор Мария Аверина, който можете да гледате на 1 август от 20:45 в двора на 51 СОУ Елисавета Бгряна в квартал Хиподрума и “Дългият път към дома” Боряна Пунчева, който ви очаква на 3 август в квартал Изток.

 

Проектът Блок Кино е организиран от Сдружение АС с подкрепата на Програма Култура на Столична Община, а входът е свободен. Повече за филмите част от програмата можете да видите на сайта на проекта: blok-kino.com

КОГА: 24 юли - 16 август
КЪДЕ: 10 квартала на София


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н