Акценти София Към рубрика

CIAO CHAMBAOChаmbao са от онези приятели, които те хващат за ръка и те отвеждат далеч от носталгията и мрачната меланхолия. С тях е лятото и има слънце, музика и добра компания, има и любов, и тъга. Магията на Ламари и компания е, че някак успяват да направят така, това да изглежда близко и споделено. Всичко, което бандата дава на своите фенове е много лично, защото е преживяно, то е част от живота на всеки от нас.
И този път групата излезе на сцената в Двореца на културата пред пълна зала, публика, която очакваше своите любими испанци с емоция, сравнима с тази, с която посрещаш и изпращаш най-милите си хора. Дойдоха в София на 9 ноември, за последното си участие от турнето си De Chambao a Lamari (From Chambao to Lamari) и разтвориха душите си пред хората. Повече от два часа музикантите „препускаха” през годините и любимите ни хитове, с нови аранжименти и акустични версии.Ламари поема по своя собствена музикантска траектория и това е ок. Казва „Чао!” на Flamenco Chill стила и тръгва по деликатния път на предизвикателството. Ламари винаги е била и ще остане сърцето на Chambao, надеждният пристан на любовта, независимо че „понякога боли”. Творчеството им е цветно, многопластово и автентично, много дружелюбно и дори интимно. Хитове като Papeles Mojados, Pokito a Poko, Camino Interior, Ahí estás tú, Como La Luz и др. изпълнени през годините в акомпанимента на велики музиканти, ще останат емблематични за първите години на новото хилядолетие и в историята на музиката, въобще.
В топлата ноемврийска вечер, в Зала 1 на НДК, Chаmbao се сбогуваха с българските си почитатели. Не, че никога няма да имаме шанс да срещнем осмината добри музиканти по световните музикални сцени, но вече не и в тази неповторима комбинация, защото естествено идва ред на Nuevo Ciclo.Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н