Акценти София Към рубрика

ДИВАТА РЕКАС идването на пролетта се пускаме по течението, буквално и преносно, защото на 31 март и 1 април предстои второто издание на Outdoor & White Water Fest, с което официално обявяваме рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле за открит. Фестивалът ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата и ще предложи свежи възможности за отдих и забавления в специално обособени палатков лагер и музикална сцена.

Outdoor & White Water Fest събира на едно място най-изявените представители на рафтинг и каяк общността, между които клубовете Adventure Net, Reflip, Раец, Атом, Nomad Team, Mashini Holidays, Tudurini Bros, Воден хоризонт. Всички те ще представят своята дейност и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат традиционно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма.И ако и вие си мечтаете да се пунете по течението, но нямате никакъв опит - добрата новина е, че част от игрите са създадени специално за напълно начинаещи, нетърпеливи да приемат предизвикателството на бързеите в буйната пълноводна река. За новобранците ще има игра с атрактивни награди за запазване на баланса от клуб Reflip, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците в бързи води ще могат да се включат в еднодневен курс с  инструкторите на Mashini Holidays Industry и Tudurini Bros.

Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките.

Вече тече и записването за рафтинг спускания с инструкторите на  Адвенчър нет на специална цена с 30% отстъпка.  Така преживяването само по време на Outdoor & White Water Fest вместо редовните 50 лв. ще струва 35. Нова перспектива към смайващия релеф на Кресненското дефиле ще предложат от клуб по парапланеризъм SkyCamp, чиито опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха своите пасажери, за да им разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония. Ваучери за тандемни полети по време на фестивала могат да бъдат заявени тук

В атрактивен велопоход ще могат да се впуснат почитателите на планинското колоездене. Маршрутът, подготвен от гидовете на Nomad Team специално за дните на фестивала, е по маршрут с. Влахи – Ощава – с. Стара Кресна. Трасето, преминаващо през едни от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, е със средна трудност. За записвания:  0884503530, 02/944 6765 и office@adventurenetbg.com.

За най-малките пък ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак.

За най-вкусната и здравословна храна на взискателните приключенци ще се погрижи  мобилният бус с домашно приготвени вкусотии Mangia Van, бирата ще е от най-планинарския бранд „Витошко лале“,а пък с по-твърди напитки и старопланински коктейли ще ни изненадват миксолозите от Винпром Троян.Целодневната музикална програма в кемпа ще поддържа градуса на настроението с DJ Vankata The Turntablist и момчетата от Faces Band. Специални гости на събитието ще бъдат алпинистът Боян Петров, както и представителни лица на общините Кресна и Симитли, които ще се представят с локално производство и фолклорни състави.

КОГА: 31 март - 1 април
КЪДЕ: Център за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет

 

 Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н