Акценти София Към рубрика

ОТКЛЮЧИ ИДЕИТЕ С КАУЗАНа 31 март предстои 12-тото издание на Форум ключ - мотивационно събитие, което изкарва хората от домовете им в събота и ги приковава с очи към сцената в гледане на нещо много повече от конференция, форум или talk-събитие. Форум КЛЮЧ е нещото, което в рамките на няколко часа изправя хора с идеи и каузи с положително значение за българското общество на сцената, обединява ги с публиката и изгражда една голяма общност. 
За няколко часа ще бъдат преплетени теми, в които всеки от нас  ще има възможност да открие по малко вдъхновение за себе си.

 

Лектори ще бъдат:
Красимира и Елисавета от Майко Мила – сайтът на майките в България, където да намират облекчение и подкрепа, и което да им показва, че не са сами в това, през което минават. Защото майчинството за много жени е сериозен и тежък момент, в който се чувстват сами, неразбрани, укорявани, несигурни.Иван Господинов - представител на дигиталната образователна платформа Khan Academy за България, предлагаща напълно безплатни видео уроци, упражнения и инструменти за ученици, учители и родители.Благовеста Пугьова -  основател и председател на фондация „Подарете книга” – мрежа от доброволци, които подаряват време и приятелство на деца, лишени от родителска грижа. Инициативата в момента е една от най-големите мрежи от доброволци в страната с над 150 участници всеки месец, 18 ангажирани институции за деца и много приятелства.Янита и Ива - Водени от любовта си към театъра, Янита и Ива се срещат именно в НАТФИЗ, където още от първи курс стават неразделни. За тях театърът е магия, лекарство, възпитание за вкус към естетиката, начин на живот.

През месец октомври 2014г. Янита и Ива създават Детска и младежка школа за пластически театър „Училище за щастие“ към „Читалище Алеко Константинов-1897“, гр. София. А през 2015г. заедно с други техни съмишленици, колеги и приятели, сред които актьори, режисьор, драматург, психолог създават Организация с нестопанска цел в обществена полза Сдружение „Метаморофози“.Любомир Янчев, Изпълнителен директор на Mclimate. Той разработва на 17 години първия си проект за интелигентен домашен иконом. Cтрастта му към програмирането се заражда още в училище и в последствие, печели редица научни състезания. На 20 годишна възраст  разработва устройството за умно управление на климатици  „Мелиса“ – начинание, което за три години прераства в цяла серия от  устройства за умен дом. Неговата технологична компания MClimate има офиси в четири държави и дистрибуторска мрежа в тридесет и две. Любомир е бил лектор на TedX два пъти и е отличен в годишната класация на Forbes, 30 под 30.Биляна Вутова – Харалампиева - Психолог, убеден филантроп и романтичен идеалист, Биляна Вутова-Харалампиева е изпълнителен директор на Фондация „Има начин“, създател на благотворителна кампания „Изплети топлина“. Освен че е един от създателите на благотворителна кампания за грижа за хората без дом и в неравностойно положение, Биляна е и създател на методи и техники за личностно развитие и себепознание, като вярва, че мъдростта на предците трябва да бъде пазена и предавана.
Любен Георгиев - съосновател и изпълнителен директор на сдружение Ре-Акт (работещо за проблемите на децата в конфликт със закона), основател на „Кариера с Кауза”(събитие, което алармира обществото за съществуването на гражданския сектор и възможностите за работа в него), член на Управителния съвет на Национална Мрежа за децата, а най-вероятно и още много други.Димитър Fling Горанов - Горд представител на FOOTPRINTz crew. Това е и неговата мисия. Занимава се с Бибойнг (B-boying) или както е познато в комерсиалните среди – Брейк Танци. Това е един от четирите елемента на Хип-Хоп културата. За останалите може да Ви говори дълго на живо.

Със специалното включване на – Китодар Тодоров. Той е познат на огромна част от вас с предаванията „Пътеводител на историческия стопаджия“, „Сладко отмъщение“, „Пълна лудница“, а напоследък и със собствения канал – Петък, точно в пет, където с цялата провокативност на изказа си засяга теми, за които си заслужава да се замислим всички.

 

Научете повече за събитието ТУК.

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н