Акценти София Към рубрика

ИНОПЛАНЕТЯНКАТА НА ДЕЙВИД ЛИНЧ


снимка: Rui Aguiar

Дейвид Линч я помислил за извънземна, когато я видял за първи път. Смята, че тя притежава способността интуитивно да открива мелодии, които вълнуват и я определя като „убийствен артист”. Двамата от години работят заедно. Тази година Криста Бел се изявява и като актриса в продължението на „Туин Пийкс”, в което играе агента от ФБР Тами Престън. 
Обича да наблюдава хората в градовете, в които има концерти, а в някои от тях усеща „специална” енергия. Все още не знаем дали София ще попадне в списъка на тези места, на които тя иска да се върне. Една от водещите теми за нея като артист е смъртта, което може би не е чак толкова изненадващо предвид честите съвместни проекти с Линч. 
Двамата често записват парчета заедно. Повечето пъти той пише музиката и текста, а нейната работа е да влезе в студиото и да пусне тези два компонента да минат през нея. Сесиите са прекъсвани от почивки за похапване, по време на които двамата често водят философски разговори, което я вдъхновява. Срещата с Линч е едно от най-важните събития в живота й. 


снимка: Rui Aguiar 

През юни Бел пусна новия си албум "We Dissolve", който представя с турне. Част от него ще бъде и концертът ѝ в България на 17 ноември, организиран от платформата "Аларма Пънк Джаз”. Стилово албумът е смесица от трип-хоп, инди и дарк мелодии, което го прави меланхоличен по един особено красив и вълнуващ начин. Дейвид Линч е включил нейна песен още във фирма си “Inland Empire”. Така че сега имаме възможност сами да видим с какво Криста Бел привлича Деайвид Линч. В “Dissolve” можем да чуем и кийбордиста Джеф Даунс (Asia, Yes) и китариста на Sunn O))) Стивън О‘Мали.
Едно от най-вълнуващите неща около създаването на “We Dissolve” е това, че албумът е записан в Бристъл. В интервюта пред медии тя казва колко невероятно е да си в студиото точно в този град и да знаеш, че Portishead и Massive Аttack са записвали голяма част от своите парчета наоколо. 
Какво друго ни остава, освен да се надяваме, че българската публика ще грабне Криста Бел и тя ще се върне в България отново? 


КОГА: 17 НОЕМВРИ
КЪДЕ: SOFIA LIVE CLUB


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н